Türkiye'den ev alma trendi sona eriyor! Türk yatırımcılar artık bu beş ülkeyi tercih ediyor

Türkiye'de gayrimenkul sektöründeki durgunluk, vatandaşların ilgisini farklı yönlere çevirmesine neden oluyor. Özellikle bu beş ülke, yatırımcılar için tercih edilen destinasyonlar arasında yer alıyor. Bu ülkelerdeki ev yatırımları artarken, işte detaylar...

Son yıllarda gayrimenkul fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Türkiye'deki alım gücünün azalmasıyla birlikte, insanların konut alma eğilimleri düşmeye başladı. Bu durumun birkaç nedeni var, ancak en önemlilerinden biri talebin arzı karşılayamaması ve mültecilerin konut taleplerinin fiyatlara ve kiralamalara önemli ölçüde etki etmesi. Türk yatırımcılar da döviz getirisi için yurt dışına yöneliyorlar.

TÜRKİYE’YE EN ÇOK KONUT SATIŞI YAPAN ÜLKELER BELLİ OLDU

Ekonomist dergisinde yer alan habere göre, ev fiyatlarının önemli ölçüde artması ve kiraların insanların ödeme gücünün üzerine çıkması, bazı önlemlerin alınmasını gerektirdi. Hükümet, bu çerçevede kira artışlarını yüzde 25'e kadar sınırladı. Ancak bu durum, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların artmasına yol açtı.

Bu durumla birlikte, konut yatırımcıları dövizle kira geliri elde edebilecekleri ülkelere yönelmeye başladı. En çok tercih edilen ülkeler arasında ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve İspanya yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.