Türkiye'den Lübnan'a Yardım Uçağı Gönderildi

Türkiye, İsrail saldırıları altındaki Lübnan'a 30 ton tıbbi malzeme ve ilaç taşıyan insani yardım uçağı gönderdi. Lübnan Sağlık Bakanı Ebyad, Türkiye’nin hızlı yanıtını takdir ederken, uçağın halk için dayanışma mesajı taşıdığını vurguladı.

Türkiye, İsrail saldırıları altındaki Lübnan’a insani yardım uçağı gönderdi. Uçağı, Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad ve Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy karşıladı.

Lübnan Sağlık Bakanı Ebyad, Türkiye’den askeri kargo uçağıyla Beyrut’a ulaşan insani yardımların 30 ton tıbbi malzeme ve ilaç içerdiğini açıkladı. Türk hükümetinin, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının başladığı 23 Eylül Pazartesi günü itibarıyla Lübnan Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçtiğini belirten Ebyad, Türkiye’nin insani yardımlarını hızlı bir şekilde ulaştırdığını ve Büyükelçi Ulusoy’un da Lübnan’ın sağlık alanındaki ihtiyaçları için destek vermeye hazır olduklarını ilettiğini aktardı.

Ebyad, "Türk yardım uçağı, İsrail’in acımasız saldırısına karşı halkımıza bir dayanışma mesajı gönderiyor." dedi. İsrail ordusunun Lübnan’a yönelik hava saldırılarının şiddetini artırdığına dikkat çeken Ebyad, bu durumun can kayıpları ve yaralı sayılarının artmasına neden olduğunu, dolayısıyla sağlık alanındaki ihtiyaçların da çoğaldığını ifade etti.

Büyükelçi Ulusoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve Lübnan’ın talepleri doğrultusunda insani yardım operasyonunun gerçekleştirildiğini belirtti. Ulusoy, İsrail saldırganlığının artmasıyla zor günler geçiren Lübnan halkıyla dayanışma amacıyla Sağlık Bakanlığı’na yardım teslim ettiklerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye’nin 2010 yılında güneydeki Sayda kentinde inşa ettiği Türk Hastanesi’nin de şu anda hizmet verdiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.