Türkiye’den Vizesiz Gidilebilen Ülkelerin Sayısı Artıyor! İşte Detaylar

Henley Pasaport Endeksi'nde Türkiye'nin vizesiz seyahat edebileceği ülke sayısı 118'e yükseldi. Geçen yıl 111 olan bu sayı, Türk vatandaşlarına daha fazla seyahat özgürlüğü sunuyor.

Türk vatandaşları için vizesiz seyahat imkanları genişleyerek 118 ülkeye ulaştı. En son Sırbistan, Pakistan ve Andorra gibi ülkeler Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat olanağı sunmaktadır.

Sırbistan ile yapılan anlaşma kapsamında, Türk vatandaşları artık kimlik kartlarıyla bu ülkeye seyahat edebilir hale geldiler. Pakistan, yeni turizm politikası doğrultusunda Türkiye dahil beş ülke vatandaşlarına e-vize ve kapıda vize uygulamalarını başlattı. Andorra'ya seyahat etmek biraz karmaşık, çünkü ülkenin kendi havalimanı olmadığı için Türkiye'den Fransa veya İspanya üzerinden gidilmesi gerekmekte ve bu durumda Schengen vizesi gerekmektedir.

Diğer bazı ülkelerde de vizesiz seyahat imkanları bulunmaktadır. Moldova ve Ukrayna, yeni tip çipli kimlik kartı ile 180 gün içinde 90 güne kadar vizesiz gezilebilmektedir. Bosna-Hersek ise pasaportla 90 günlük vizesiz bir deneyim sunmaktadır. Arjantin, Arnavutluk, Dominik Cumhuriyeti, Azerbaycan, Fiji, Fildişi Sahili ve Güney Kore gibi çeşitli ülkeler de Türk vatandaşlarına kısa süreli turistik seyahatler için vizesiz giriş imkanı sağlamaktadır.

Türk pasaportunun gücü her üç ayda bir güncellenen Henley Pasaport Endeksi'ne göre artmaktadır. Bu endeks, dünya genelindeki pasaportların gücünü sıralamakta olup, Japonya, Singapur, Avrupa Birliği ülkeleri (Fransa, Almanya, İtalya, İspanya), Güney Kore ve diğer bazı ülkeler zirvede yer almaktadır. Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat imkanlarının genişlemesi, ekonomik ilerleme için önemli bir katalizör olarak değerlendirilmektedir. Henley & Partners Türkiye Yönetici Ortağı Burak Demirel, 2023'teki vize krizlerinin ekonomik faaliyetleri kısıtladığını ve bu nedenle vatandaşlık ile oturum programlarının önem kazandığını vurgulamaktadır.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Türkiye'deki 5 Büyük Yabancı Özel Okula Milyonlarca Ceza Yağdı!
TÜGVA ve Ensar Vakfı ile imzalanan protokolleri feshedildi!
Kaçak Elektrik Kullanarak Bitcoin Üretimi Yapanlar Gözaltına Alındı!
Kadın cinayetleri bitmiyor! Manisa'da 3 çocuk annesi katledildi
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Toplandı: 'Trolleşme' Tehlikesine Dikkat!