Türkiye’nin 2025-2027 Ekonomi Planı Açıklandı! Hedefler Neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni açıklanan Orta Vadeli Program ile ilgili, "2025-2027 Orta Vadeli Program’ın (OVP) ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomide 2025-2027 yıllarını kapsayan yeni Orta Vadeli Program'ı (OVP) kamuoyuyla paylaştı. Güncellenmiş OVP, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve önümüzdeki üç yıl için Türkiye ekonomisinin yol haritasını belirledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, OVP'nin açıklanmasının ardından şu değerlendirmede bulundu:

 

"Bugün duyurduğumuz 2025-2027 Orta Vadeli Program'ın (OVP) ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Program, Türkiye ekonomisi açısından büyük önem taşımaktadır. Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ederken, aynı zamanda yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı ve büyümeyi ön planda tutan, tarım, sanayi, yüksek teknoloji, turizm gibi sektörleri güçlendiren bu programa olan güvenimiz tamdır.

Hükümet olarak OVP’de belirlenen hedeflere ulaşmak ve vatandaşlarımızın refahını artırmak için kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Ekonomimizin sağlam temellere dayalı sürdürülebilirliği, gelecek nesillerimize güçlü bir miras bırakma hedefimizi de pekiştirecektir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.