Türkiye'nin 26 yıllık kozmetik devi iflasın eşiğinde! Mahkeme 1 ay süre verdi

Konya'nın sanayi alanında uzun süredir faaliyet gösteren ve köklü bir geçmişe sahip kozmetik şirketi, ekonomik zorluklarla başa çıkabilmek adına konkordato ilan etti. Şirket, nakit akışı sorunları ve artan borç yükü sebebiyle iflas tehlikesiyle karşı karşıya. İşte detaylar...

1998 yılından beri faaliyet gösteren ve Konya'nın sanayi sektöründeki köklü şirketlerinden biri olan Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya A.Ş, ekonomik sıkıntılarla başa çıkabilmek adına konkordato ilan etti. 50'den fazla çalışana sahip olan ve geniş bir ürün yelpazesini müşterilerine sunan şirket, 8 markayı bünyesinde barındırıyor ve uluslararası alanda da faaliyet gösteriyordu.

KÜRESEL EKONOMİK KRİZİN ETKİLERİ: NAKİT AKIŞI SORUNLARI VE ARTAN BORÇ YÜKÜ

Küresel ekonomik krizin etkileri ve finansman kaynaklarına ulaşımın zorlaşması, şirketi de olumsuz yönde etkiledi. Nakit akışındaki problemler ve giderek artan borç yükü, şirketin konkordato ilan etme kararı almasına neden oldu.

İFLAS TEHLİKESİ: BİR AY DAHA ERTELEME

Kasım 2023'te sonuçlanan davada mahkeme tarafından şirkete 3 ay süre verilmişti. Ancak 23 Şubat 2024 itibariyle bir kez daha bir aylığına uzatılan konkordato süresi, şirketin iflas tehlikesini bir kez daha gündeme getirdi. Bu süre zarfında şirket, alacaklılarıyla anlaşmaya varmak için çaba gösterecek. Ancak anlaşma sağlanamazsa, şirket iflas edebilir.

KONYA'DA ARTAN KONKORDATO BAŞVURULARI

Son dönemde Konya'da artan konkordato başvuruları dikkat çekiyor. Bu durum, küresel ekonominin belirsizliği ve finansal sıkıntıların işletmeler üzerindeki etkisinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, bir şirketin borçlarını yapılandırarak iflastan kurtulmak için yaptığı yasal bir başvurudur. Mahkeme tarafından şirkete 30 gün süre verilir ve bu süre zarfında şirket, alacaklılarıyla anlaşmaya çalışır. Ancak anlaşma sağlanamazsa, şirket iflas edebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Şirketler elektrik fiyatlarına zam istiyor: 26 aydır elektrik faturaları sabit
BİSAM'ın açıkladığı verilere göre açlık sınırı 17 bin 756 lira, yoksulluk sınırı 61 bin 418 lira
Gümüş Bitcoin'i geride bırakıyor!
7 Temmuz'dan sonra otomobil satışlarında kısıtlama başlıyor!
Açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı