Türkiye'nin 39 yıllık tekstil devi iflasın eşiğinde! Mahkeme 2 ay mühlet verdi

Türk tekstil devi Armes Home, 39 yılın ardından ekonomik zorluklarla mücadele ederek konkordato talep etti. Mahkeme, şirkete 13 Nisan 2024 tarihine kadar süre verdi. Bu süreçte firma, mali durumunu düzeltmek için çaba gösterecek.

Küresel ekonomik krizin etkisi Türk işletmelerini de vuruyor. 39 yıldır Türkiye'de hizmet veren ve 34 ülkeye ihracat yapan Armes Home, ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato talep etti.

KÜRESEL KRİZ TÜRK İŞLETMELERİNİ VURUYOR

Küresel ekonomik krizin etkisiyle birlikte Türk işletmeleri de zor günler yaşıyor. Bu dönemde, 39 yıldır sektörde faaliyet gösteren dev tekstil firması Armes Home, ekonomik zorluklar nedeniyle zor bir kararla konkordato talebinde bulundu.

1985 yılında küçük bir dükkanda kurulan Armes Home, zamanla büyüyerek Türkiye'nin yanı sıra 34 ülkeye ihracat yapar hale geldi. Ancak son dönemdeki ekonomik zorluklar, firmanın işleyişini olumsuz etkiledi.

MAHKEMEDEN SÜRE VERİLDİ

İnegöl ilçesinde 4 bin metrekarelik bir tesiste faaliyetlerini sürdüren Armes Home, mali sıkıntılarla başa çıkamayarak mahkemeden konkordato talebinde bulundu. Mahkeme, firmaya konkordato kesin mühleti olarak 13 Nisan 2024 tarihine kadar süre tanıdı.

Verilen süre içinde Armes Home, mali durumunu düzeltmek ve faaliyetlerini sürdürmek için çaba gösterecek. Şirket, işlerini yürütmeye devam ederek, krizden çıkış yollarını arayacak ve rekabet gücünü korumak için çabalayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yatırımcılar altın fiyatlarını yakından takip ediyor! Altın düşüyor mu? 17 Mayıs altın fiyatları
Küresel Piyasalarda Enflasyon ve Faiz Endişeleri: ABD, Avrupa ve Asya'da Gelişmeler
Çinli Elektrikli Otomobil Devleri Türkiye'ye Yatırım İçin Görüşmelerde
Ekonomistler o tahminde uzlaştı! Merkez Bankası faiz kararı kaç seviyelerinde olacak?
Süper Lig devinin ana sponsoruydu: O şirket iflas ediyor!