Türkiye'nin 69 senelik dev firması çöktü! İflas haberine herkes şaşırdı

Ekonomik sıkıntıların etkileri giderek daha belirgin hale geliyor. Şimdi, 69 yıldır İstanbul, Bursa, Kocaeli, Ankara, Eskişehir ve Konya gibi illerde faaliyet gösteren köklü bir şirket iflas etmiş bulundu.

Ekonomik sıkıntıların etkileri giderek daha belirgin hale geliyor. Şimdi, 69 yıldır İstanbul, Bursa, Kocaeli, Ankara, Eskişehir ve Konya gibi illerde faaliyet gösteren köklü bir şirket iflas etti.

69 YILLIK SALTANAT YIKILDI

Türkiye'nin önde gelen kamyon üreticilerinden TOE, 1955 yılında kuruldu ve üretime başladı. Lisans anlaşması 1960'ta iptal edilmesine rağmen, şirket Türk Otomotiv Endüstrileri A.Ş. adı altında faaliyetlerine devam etti. 1962'de OYAK, şirketin %93,5 hissesini satın aldı ve 1983'te Ziraat Bankası'na devredildi.

54 BİNİ AŞKIN ÜRETİM YAPTI

TOE'nin 1963-1993 yılları arasında 54.496 adet motorlu taşıt üretimi gerçekleştirdiği fabrikanın iflası, Türkiye'nin otomotiv sektöründe büyük bir endişe yarattı. Bu iflas, Türkiye'nin köklü kamyon üreticilerinden birinin sektörden çekilmesine neden oldu. Sektördeki bu önemli oyuncunun iflası, üretim kapasitesinin azalması ve işsizlik endişeleri gibi ekonomik etkilerin yanı sıra, sektördeki rekabet dengelerini de etkileyebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
Tarım arazisi uyarısı: Hobi bahçesi olarak almayın!
Uzmanı uyardı: Gram altın alıp satacaklar dikkat!
Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını kabul etti
New York Borsası günü düşüş ile kapattı