Türkiye'nin deprem açısından en güvenli yeri açıklandı! Burada deprem riski sıfırın altında

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Can Ayday'ın açıklamalarına göre, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi, Türkiye'nin deprem riskini en aza indiren şanslı bir bölge olarak öne çıkıyor. Ayday, Sivrihisar'ı "Eskişehir'de deprem açısından talihli ilçelerden bir tanesi" olarak tanımlıyor.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Can Ayday'ın açıklamalarına göre, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi, sağlam zemini sayesinde Türkiye'nin deprem riskinden uzak bir ilçe olarak öne çıkıyor. Yapılan yeni deprem haritası değerlendirmesinde, Eskişehir'in 14 ilçesi arasında en güvenli zemine sahip ilçenin Sivrihisar olduğu vurgulandı.

RİSKLİ İLÇELER: İNÖNÜ, TEPEBAŞI VE ODUNPAZARI

Prof. Dr. Ayday, Eskişehir fay zonu üzerinde bulunan İnönü ilçesini oldukça tehlikeli bir konumda olduğunu belirtirken, kentin merkezi Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerinin de deprem açısından riskli olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE'NİN DEPREM RİSKİ EN AZ OLAN İLÇESİ: SİVRİHİSAR

Sivrihisar'ın granit ve granodiyorit gibi sağlam bir kaya üzerine kurulu olduğunu belirten Ayday, "Eskişehir'de deprem açısından talihli ilçelerden bir tanesi Sivrihisar'dır. Sivrihisar civarındaki olası depremin zeminde oluşturacağı ivme sıfır ikinin altında" dedi.

DEPREM RİSKİ SIFIRIN ALTINDA

Deprem ivmesi sıfırın altında olan bir bölgede, depremin etkisinin çok düşük olduğu vurgulandı. Sivrihisar'da olası bir depremin ivmesinin sıfırın altında olması, bu ilçenin deprem riski açısından avantajlı bir konumda olduğunu gösteriyor. Türkiye'nin şanslı ilçesi olarak Sivrihisar, güvenli yaşam arayanlar için dikkate değer bir alternatif olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Hastanelerde onaylı randevu nedir ve nasıl alınır?
Heyelan Felaketi: Akıncılar'da 100 Dönüm Tarım Arazi Zarar Gördü
Orhangazi'de Tüfek Kazası: 9 Yaşındaki Çocuk Kuzenini Vurarak Öldürdü
13 Mayıs Hava Durumu: Yarın İçin Güncel Tahminler!
Nihal ve Bahar Candan Soruşturmasında Yeni Gelişme Yaşandı! İtiraf Geldi!