Türkiye'nin dev inşaat şirketi iflasın eşiğinde: Sahibi o futbol kulübünde yönetici!

Yeni Akit'in haberine göre, Serdar Tüylüoğlu'nun yönetim kurulu üyesi olduğu Alibeyköyspor ile bağlantılı dev şirketler konkordato ilan etti. Tüylüoğlu Grup İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Tüylüoğlu Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş., ekonomik kriz nedeniyle konkordato talebinde bulundu.

Son dönemde Türkiye genelinde iflas eden şirketlerin sayısı artıyor. Bu listeye dev bir şirket daha eklendi.

İFLASIN EŞİĞİNE GELEN ŞİRKETİN SAHİBİ KİM?

Yeni Akit'in haberine göre, Serdar Tüylüoğlu'nun yönetim kurulu üyesi olduğu Alibeyköyspor ile bağlantılı dev şirketler konkordato ilan etti. Tüylüoğlu Grup İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Tüylüoğlu Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş., ekonomik kriz nedeniyle konkordato talebinde bulundu. Türkiye'de her hafta çok sayıda şirketin ya konkordato ilan ettiği ya da iflas ettiği belirtildi.

48 YILLIK BİR GEÇMİŞİ VAR

48 yıldır çelik ve betonarme inşaat, tadilat, dekorasyon, ısı ve su yalıtımı gibi alanlarda hizmet veren şirketin konkordato talebi üzerine İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 5 Eylül 2024'e kadar kesin mühlet verdi. Mahkeme, konkordato komiser heyetini değiştirdi ve yerine 3 yeni komiser heyeti atadı. Alacaklılar İcra İflas Kanunu'na göre konkordato talebinin reddini isteyebilir. Şirketin sahibi Serdar Tüylüoğlu, aynı zamanda Alibeyköyspor'un yönetim kurulu üyesi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.