Türkiye'nin dev kolonya markasına toplatma kararı çıktı! Diğer markalar da kara listede

Türkiye'de neredeyse her evde bulunan popüler kolonya markasına toplatma kararı alındı. Evdeki stoklardan kesinlikle kullanılmaması gerektiği vurgulanıyor. Bu ürünler tek tek mağaza raflarından kaldırılıyor. Çok sevilen bu kolonya çeşitlerinde zararlı bir madde bulundu.

Türkiye'nin ünlü kolonya markalarından biri olan Eyüp Sabri Tuncer için Avrupa Komisyonu tarafından toplatma kararı alındı. Üretim yılı Mart 2022'den önce olan bazı ürünlerde insan sağlığına zarar verebilecek maddelerin bulunduğu tespit edildi.

ÜRÜNLER TOPLATILIYOR

Avrupa Komisyonu, yaptığı açıklamada bu kolonya markasının belirli ürünlerinin acil toplanması gerektiğini bildirdi. Kararın arkasında, bu ürünlerdeki maddelerin sağlık açısından risk oluşturabileceği belirtiliyor. Avrupa Komisyonu'nun resmi web sitesinde yer alan bilgiye göre, toplatmaya tabi ürünlerin 2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde (BMHCA) isimli yasaklı bir maddeye maruz kaldığı ifade edildi.

BAŞKA MARKALARDA TOPLATILIYOR

Alınan kararın sadece Eyüp Sabri Tuncer markasıyla sınırlı olmadığı vurgulanırken, farklı firmalar tarafından üretilen ürünler için de toplatma kararı alındığı duyuruldu. Unilever, Dove, L'Oreal, Nivea, Palmolive ve Schwarzkopf gibi Türkiye'de satılan bazı ürünlerin yasaklı ürünler listesinde yer aldığı bildirildi.

2022 öncesi üretilen kolonyalarda bulunan söz konusu maddelerin üreme sistemine zarar verdiği ve cilt hassasiyeti oluşturduğu belirtildi. Ürünlerin AB Kozmetik yönetmeliklerine uygun olmaması nedeniyle toplatılmasına karar verildi. Avrupa Komisyonu’nun listesinde Eyüp Sabri Tuncer'e ait toplatılan ürünler şunlardır:

- Bodrum Mandalinası (1L, 400ml, 200ml, 150ml)
- Klasik Limon (1L, 400ml, 200ml, 150ml)
- Tütün (1L, 400ml, 200ml, 150ml)
- Gardenya (1L, 400ml, 200ml, 150ml)
- Love Kisses (50ml, 250ml)
- Empress (50ml)
- Wild Beauty (50ml, 250ml)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.