Türkiye'nin en büyüğüydü: Üretimi tamamen durduruldu

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, Çelikler Holding'e ait Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğü'nde yaklaşık 15 gün önce gerçekleşen göçük, enerji sektöründe önemli bir krize sebep oldu.

Göçük nedeniyle Enerji Üretim A.Ş.'ye (EÜAŞ) bağlı Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nde enerji üretimi durdu ve bu kesintinin en az 6 ay süreceği bildirildi. 

MİLYARLARCA LİRALIK KAYIP

Göçüğün ardından kömür ve kül döküm hatlarında ciddi problemler oluştu. Bu altyapı sorunları, B Termik Santrali'ndeki enerji üretimini durdurdu ve kamunun enerji üretimindeki kesintinin milyarlarca lira zarara yol açacağı öngörülüyor. Santral, Türkiye'nin enerji üretiminde önemli bir rol oynarken, bu duraklama enerji arzında da ciddi sıkıntılara yol açabilir.

ÇÖLLOLAR FACİASININ SÜREKLİ ETKİLERİ

2011 yılında Çöllolar Kömür İşletmesi'nde yaşanan ve 11 kişinin hayatını kaybettiği göçük felaketi, bölgede madencilik faaliyetlerini etkilemeye devam ediyor. Bu özel işletme, facianın ardından kapatılmıştı. Uzun bir yargı sürecinin ardından Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na (TKİ) devredilen işletmede yeni ocak açma çalışmaları sürse de henüz üretime geçilemedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.