Türkiye’nin en eski insan hakları merkezi kapandı

Ankara Üniversitesi (AÜ) rektörlüğü, fakültelerdeki araştırma merkezlerini kendisine bağladı. Böylece Türkiye’nin en eski insan hakları merkezi Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi de kapandı.Mulkiyehaber.net’in...

Ankara Üniversitesi (AÜ) rektörlüğü, fakültelerdeki araştırma merkezlerini kendisine bağladı. Böylece Türkiye’nin en eski insan hakları merkezi Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi de kapandı.

Mulkiyehaber.net’in aktardığına göre bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle AÜ’de bilimsel çalışmalar yürüten araştırma merkezlerinin organların oluşumundan faaliyetlerine kadar bütün çalışmaları rektörlüğe bağlandı. Bu, bilimsel çalışmaların rektörlüğün izniyle yürütülmesi anlamına geliyor.

“Araştırma merkezleri fakülteye bağımlı bilimsel araştırma uygulama ve eğitim birimleridir'' ifadesi de yönetmelikte yer almadı.

Değişiklikle, 1978’de kurulmuş Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi, ismi, Ankara Üniversitesi İnsan Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi diye değiştirilip rektörlüğe bağlandı.

Kapatılan merkezin son müdürü, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi insan hakları hukukçusu Kerem Altıparmak, “AÜ SBF İnsan Hakları Merkezi Türkiye akademisinin yüz akı olarak anılacak, ben de bir parçası olmanın gururunu hep taşıyacağım'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Sarı Lekeleri Yok Etmek İçin Doğal Çözüm: Karbonat ve Sirke!
Eğer ıspanak bu şekilde görünüyorsa, yakınına bile yaklaşmayın!
Sağlık Trendi: Sumaklı Yoğurt Sindirimi Düzenliyor ve Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor!
Evde Turşu Yapmanın Püf Noktaları
2 Mayıs 2024 Günlük Burç Yorumları