Türkiye'nin en iyi üniversiteleri için hayal kırıklığı! Sadece 3 üniversite 400 bandında!

Times Higher Education (THE), 2025 dünya üniversiteleri sıralamasını açıkladı. Türkiye'den yalnızca 3 üniversite 400 bandında yer alıyor. Diğer üniversitelerin durumu ise oldukça kötü! İşte detaylı liste...

Londra merkezli Times Higher Education (THE), "Dünya Üniversite Sıralaması 2025" listesini yayımladı. Türkiye'den yalnızca 3 üniversite, dünya genelindeki en iyi 400 arasında yer alıyor.

Toplamda 12 Türk üniversitesi sıralamada bulunmasına rağmen, Türkiye’nin en yüksek dereceleri elde eden kurumları, Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Sabancı Üniversitesi, 351-400 bandında yer aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 501-600 aralığında, Bilkent ve Boğaziçi Üniversiteleri ise 601-800 bandında sıralarını korudu.

Bu yıl, Türkiye'den sıralamaya giren üniversite sayısı 91'e yükseldi. Ancak genel sıralamada ciddi bir gerileme gözlemlendi. Geçtiğimiz yıl 75 üniversite ile temsil edilen Türkiye, toplamda %21 artışla daha fazla üniversite ile listede yer aldı. Yine de araştırma ortamı, uluslararası görünüm ve öğretim kalitesi açısından Türkiye, dünya ortalamasının altında kalmaya devam ediyor.

Listenin zirvesinde ise İngiltere’den Oxford Üniversitesi yer alırken, onu ABD’den MIT ve Harvard Üniversitesi takip etti. Türkiye, araştırma kalitesi açısından büyük ülkeler kategorisinde en hızlı gelişen üçüncü ülke olarak dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.