Dünyanın En Mutlu Şehirleri Belli Oldu! Türkiye'den 3 Şehir Var!

Dünyanın en mutlu şehirleri listesi açıklandı ve Türkiye'den hangi şehirlerin yer aldığı merak konusu oldu. Üç şehirle temsil edilen Türkiye'nin en mutlu şehirleri şöyle sıralandı.. İşte listedeki o şehirler..

2024 yılı Mutlu Şehir Endeksi, dünyanın en mutlu şehirlerini belirlemek için İngiltere merkezli Yaşam Kalitesi Enstitüsü tarafından hazırlandı. Bu endeks Türkiye'den de 3 şehri kapsıyor ve hangi şehirlerin listenin neresinde yer aldığı merak konusu oldu.

Danimarka'nın Aarhus şehri, taş sokakları, su kanalları ve samimi dükkanlarıyla dünyanın en mutlu şehirleri arasında zirveye oturdu. Rahat ve canlı bir kent yaşamı sunan Aarhus, mutluluk sıralamasında birinci sırayı hak etti.

Endeks, çevre, sosyal hareketlilik ve yerel ekonomi gibi kriterlere göre şehirleri değerlendiriyor. Küresel çapta yaklaşık 40 şehir altın statü alarak daha detaylı bir incelemeye tabi tutuluyor.

Dünyanın en mutlu ilk 10 şehri şu şekilde sıralandı: Danimarka'nın Aarhus şehri, Zürih, Berlin, Göteborg, Amsterdam, Helsinki, Bristol, Cenevre ve Münih.

Türkiye'den ise İstanbul, İzmir ve Antalya, 2024 yılı Mutlu Şehir Endeksi'nde yer aldı. İstanbul 1289 puanla 197. sırada, İzmir 1247 puanla 222. sırada ve Antalya 1199 puanla 246. sırada kendine yer buldu. İstanbul'un zengin tarihi ve kültürel mirası, İzmir'in sahil şehri olması ve Antalya'nın turistik cazibesiyle dikkat çektiği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.