Türkiye'nin Genelinde Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor

MGM'nin son değerlendirmesine göre, birçok ilde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yurt genelinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Yağışların bazı bölgelerde güçlü olması nedeniyle ani sel, su baskını ve rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

MGM'nin güncel değerlendirmesine göre, Türkiye genelinde birçok ilde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Parçalı bulutlu bir hava öngörülürken, yağışların bazı bölgelerde güçlü olabileceği ve beraberinde ani sel riski taşıdığı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre şu illerde gök gürültülü sağanak bekleniyor: Afyonkarahisar, Denizli, İzmir, Muğla, Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Ankara, Eskişehir, Konya, Sivas, Bolu, Düzce, Sinop, Zonguldak, Artvin, Samsun, Tokat, Trabzon, Erzurum, Kars, Malatya, Van, Diyarbakır ve Siirt.

Yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sakarya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Yağışların İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Bingöl, Muş ve Bitlis ile Konya'nın kuzey çevrelerinde yerel güçlü olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı yaşanabilir.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak ve genellikle mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar genellikle kuzeyli olacak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, Marmara’nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğudan güçlü (40-60 km/saat) esecek.

Yağışların, İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Bingöl, Muş ve Bitlis ile Konya'nın kuzey çevrelerinde güçlü olabileceği için ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında güçlü rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önemlidir.

Marmara’nın güneybatısında yaşanabilecek güçlü rüzgarlar nedeniyle olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.