Türkiye'nin gündemine oturan Çorlu’daki polis şiddetinde yeni gelişme! Görevden el çektirildiler

Çorlu'da Ramazan Bayramı'nın ilk günü evinin bahçesinde oturan yurttaşlara "Şerefsizler içeri girsenize" diye sesleniyor.

Çorlu'da Ramazan Bayramı'nın ilk günü evinin bahçesinde oturan yurttaşlara "Şerefsizler içeri girsenize" diye seslenmişti. Yurttaşların tepkisi üzerine onlarca polis, kapının önünde oturan aileye saldırdığı olayla ilgili valilikten vatandaşlara karşı aşırı güç kullanan polislerin görevden el çektirildiği duyuruldu.

Tekirdağ Çorlu’da sokağa çıkma yasağının ilk günü, polisin bir yurttaşı evinin önünde darp ettiği iddia edildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, polis evinin önünde oturan Dursun Gültaş'a, "Şerefsizler içeriye girsenize" diyerek bağırıyor. Gültaş'ın yanıt vermesi üzerine polis, tüm aileye saldırıyor. Görüntülerde4 araçtan inden 8 polis tarafından aileye saldırıldığı görülüyor. Polis aracının önünde sırayla yere yatırılarak ters kelepçe yapıldığı görülürken olayın son dakikalarında bile “destek” ekip geliyor.

YouTube kanalına da aynı videoyu yükleyen Ali Osman Önder isimli yurttaş da olayı şöyle anlatıyor:

"Dursun Gültaş. Aslen Sinoplu. Kendi halinde bir gariban. Tek suçu evinin önünde oturması. Görgü tanıklarının iddiasına göre, Tekirdağ Çorlu’da silahtarağa mahallesinde evinin önünde otururken devriye gezen bir polis kendisine, ‘Şerefsizler içeriye girsenize’ diye bağırıyor. Vatandaş da polise, ‘Bu üslup devletimizin polisine yakışmıyor’ diye tepki gösterince, polis ‘Kes sesini lan’ diyerek Dursun Gültaş ve ailesine girişiyorlar. Tam 4 araba ekip ailenin tamamını dövüyorlar. Görüntüyü çeken kişi fark edilince ellerinden görüntüyü almak için onun da peşinden bulunduğu yere gidiyorlar. Polis devletimizin polisidir. Polisin bu davranışı kabul edilemez. Her daim polise, askere dua eden bu millete bu zulüm yapılmamalıdır."

GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLDİLER

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada, grubun polis ekiplerine hakaretlerde bulunduğunu bir kişinin üzerinde sustalı bıçak bulunduğu belirtilerek, "Olayda aşırı güç kullandığı iddia edilen görevlilere işten el çektirilmiş ve haklarında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Karın Guruldamasını Azaltmanın Doğal Yolları: Yeşil Çay, Limonlu Su ve Zencefil Çayı İşe Yarıyor!
'Beyninde tümör olabilir' dediler, yerin dibine soktular! Nihal Yalçın, konuştu!
Teşkilat'ta sürpriz ayrılık zamanı! Murat Yıldırım Gidiyor!
Yüz gerdirme ameliyatı olmuştu! Cenk Eren'den kötü haber geldi!
İstanbul, Avrupa'nın En Pahalı Kiralık Kenti Oldu!