Türkiye’nin Gururu: Öykü Yanık, Uluslararası Müzik Arenasında Adını Duyuruyor

Üniversite öğrencisi Öykü Yanık, İtalya’daki Saluzzo Opera Akademisi’nde şef asistanı olarak seçildi. Yanık, yurt içi ve yurt dışında birçok orkestra ve koro ile çalıştı. Opera şefi Serdar Yalçın’ın etkisiyle opera alanına ilgi duyan Yanık, gelecekte uluslararası orkestralarda çalışmayı hedefliyor.

Üniversite öğrencisi Öykü Yanık, müzik dünyasında adını duyurmak için hızla ilerliyor. İtalya'daki Saluzzo Opera Akademisi'nde şef asistanı olarak seçilen Yanık, yurt içi ve yurt dışındaki birçok orkestra ve koro deneyimiyle dikkat çekiyor.

Üniversite öğrencisi Öykü Yanık, geçen ay İtalya’daki Saluzzo Opera Akademisi’nde şef asistanı olarak seçildi. Yanık, yurt içinde ve yurt dışında birçok orkestra ve koro ile çalıştığını belirtti. Kendisini en çok etkileyen isimlerden birinin hocası Serdar Yalçın olduğunu ifade eden Yanık, opera şefi olması nedeniyle operaya yönelik ilgisinin arttığını dile getirdi. Yanık, Leipzig Senfoni Orkestrası ile çalışma deneyimine sahip olduğunu ve birçok yarışmada Navigli Senfoni Orkestrası'nı yönettiğini paylaştı. Ayrıca, Cemal Reşit Rey konser salonunda Fransız bir orkestra olan Metz-Grand Est Senfoni Orkestrası'nı yönettiğini ve geçen yıl Devlet Çoksesli Korosu ile çalıştığını ekledi. Yanık, koro şefliğinin farklı bir alan olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

2024'ün en çok izlenen Türk filmleri belli oldu: İlk sırada bakın hangi film var?
Mona Lisa'nın Gizemi Çözüldü: Arka Planın Gerçek Yeri Belirlendi!
Sertab Erener'den Eurovision Sahnesinde Unutulmaz Performans
Sertab Erener, 21 Yıl Sonra Eurovision Sahnesinde: "Everyway That I Can" Şarkısıyla Geri Döndü!
İngiliz rock grubu Wishbone Ash, İstanbul'da konser verecek!