Türkiye’nin İhtiyaç Duyduğu Uzmanlar Burada Yetişecek: Milli İstihbarat Akademisi Resmen Açıldı!

Milli İstihbarat Akademisi, istihbarat, güvenlik ve strateji alanlarında Türkiye’nin ihtiyacı olan uzmanları yetiştirmeye başladı. Başkan İbrahim Kalın, teori ve pratiği birleştiren bu yeni eğitim yapısıyla Türkiye'nin istihbarat gücüne ivme kazandırılacağını belirtti.

10 Ocak 2024'te açılışı duyurulan Milli İstihbarat Akademisi, bugün MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın katılımıyla eğitim faaliyetlerine resmen başladı. İlk dersi veren Kalın, Milli İstihbarat Akademisi'nin, istihbarat, güvenlik ve strateji alanlarında lisansüstü eğitim ve araştırma yaparak, Türkiye'de bu alanları bir bilim dalı olarak geliştirmeyi ve kökleştirmeyi hedeflediğini vurguladı. Ayrıca, teori ve pratiğin bir araya getirileceğini, bu çalışmaların Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu uzmanları yetiştirip yeni araştırma alanlarına kapı aralayacağını ifade etti.

"Analist Yetiştirme ve Uzmanlık Alanları" Kalın, Akademi'nin uluslararası öğrencilere de kapılarını açtığını ve çok boyutlu dünya düzeninin güçlenmekte olduğunu belirtti. Aynı zamanda, Türkiye'yi ve bölgeyi bu değişen dünyaya hazırlayacak bilgi birikimini merkeze alacak olan Akademi'nin, kamu kurumlarına belirli uzmanlık alanlarında eğitimler sunacağını dile getirdi. Akademi’nin yeni teknolojilerle hızla değişen istihbarat ve güvenlik ekosistemini analiz etmek için yapay zeka, veri analitiği, siber güvenlik, kriptoloji, uydu ve uzay teknolojileri gibi öncü programlarla analist yetiştireceğini de belirtti.

"Yeni Yetkinliklerin Gelişimine Katkı" Kalın, Türkiye'nin uluslararası ilişkiler ve strateji gibi alanlarda çok sayıda çalışanı olmasına karşın doğrudan istihbarat alanında uzman sayısının yetersiz olduğunu söyledi. Milli İstihbarat Akademisi’nin çalışmaları sayesinde bu alandaki boşluğun doldurulacağını ifade etti. Ayrıca, Akademi'nin dünya çapındaki gelişmeleri yakından izleyerek, Türkiye'de istihbarat ve güvenlik alanında stratejik bir anlayışın kökleşmesine ve dünya ile etkileşimde bulunan nitelikli bir istihbarat topluluğu oluşturulmasına katkı sunacağını belirtti.

Kalın, Türkiye ekseninde yapılacak çalışmaların hem Akademi'ye hem de ülkenin istihbarat ve güvenlik alanındaki yetkinliklerine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.