Türkiye’nin İkonik AVM’si El Değiştirdi: Artık Tamamen Arap Yatırımcıların!

Türkiye'nin en prestijli alışveriş merkezlerinden birinin ortaklık yapısında sürpriz bir değişim yaşandı. Dev AVM, artık yalnızca Arap yatırımcıların kontrolünde. Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Dev AVM, beklenmedik bir değişimle karşı karşıya kaldı. Artık, bu dev AVM'nin tamamı Arap yatırımcıların mülkiyetine geçti.

Türk iş dünyasının uzun yıllardır önemli bir parçası olan Dev AVM'deki bu ortaklık değişikliği, sektörde büyük yankı uyandırdı. Forum adı altında faaliyet gösteren 9 alışveriş merkezinin konkordato talebi gündemdeyken, sektörde benzer bir gelişme daha yaşandı.

2016 yılında Ataşehir'de kapılarını açan ve Avrupa’nın en büyük gösteri havuzunu barındıran Watergarden AVM’de de önemli bir değişiklik gerçekleşti. Büyükekşi ve Ziylan Aileleri, 2014 yılında Albaraka Türk Katılım Bankası ile birlikte "Kar-Zarar Ortaklığı Yatırım Sözleşmesi" imzalayarak bu projede ortaklık yapmıştı. Ancak, birçok AVM'de olduğu gibi burada da mali sıkıntılar baş gösterdi ve beklenen verim elde edilemedi. Sonunda taraflar, ortaklığın sona erdirilmesine karar verdi.

Ziylan Gayrimenkul Yatırım ve Yönetim AŞ tarafından yapılan açıklamada, "6 Şubat 2024 tarihinde düzenlenen Kâr-Zarar Ortaklığı Komite Toplantısı'nda alınan karar gereği, ortaklık sona erdirilmiştir. Watergarden İstanbul projesi ile ilgili tüm hak ve yetkilerimiz sona ermiştir" ifadeleri kullanıldı.

Ziylan Gayrimenkul, 5 Mart 2014 tarihinde ticaret siciline kayıtlı olarak kurulmuş olup, şirketin ödenmiş sermayesi 363 milyon 778 bin TL'dir. Şirket, Ziylan ve Büyükekşi Aileleri'ne ait olup, ortaklar arasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Mehmet Ziylan, Aykut Büyükekşi, Zehra Büyükekşi, Mahmut Uğur Ziylan, Ayşe Erbalcı, Ali Fuat Akça ve Mürşide İşçi gibi isimler yer almaktadır. Bu aileler aynı zamanda FLO Ayakkabı şirketinde de ortaklık sahibidirler

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.