Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaya yolculuğu ertelendi! Nedeni ise...

Türkiye'nin ilk astronotu olma yolundaki Alper Gezeravcı'nın uzaya gönderilmesini içeren Ax3 misyonu, olumsuz hava koşulları ve SpaceX'in planlamasındaki değişiklikler nedeniyle 17 Ocak 2024'e ertelendi.

Türkiye'nin ilk astronotu olacak Alper Gezeravcı'nın katılımıyla gerçekleştirilecek Ax3 misyonu, olumsuz hava koşulları ve SpaceX planlamalarındaki değişiklikler nedeniyle 17 Ocak 2024'e ertelendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bu gelişmeyi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.

BAKAN KACIR'DAN AÇIKLAMA: "HEYECANLI YOLCULUK İÇİN SABRETMEMİZ GEREKECEK"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) resmi paylaşımını alıntılayarak yaptığı açıklamada, "Ax3 misyonu, olumsuz hava koşulları ve SpaceX planlamalarındaki değişiklikler nedeniyle 17 Ocak 2024 tarihine ertelendi. Heyecanlı yolculuk için biraz daha sabretmemiz gerekecek." ifadelerini kullandı.

NASA'DAN AÇIKLAMA: FIRLATMA TARİHİ DEĞİŞİKLİĞİ

NASA'nın resmi açıklamasında ise, "NASA, Axiom ve SpaceX ekipleri, son dönemdeki olumsuz hava koşulları ve SpaceX'in fırlatma planındaki değişiklikler nedeniyle Axiom 3 Misyonu'nu Kennedy Uzay Merkezi'nden 17 Ocak Çarşamba gününden önce fırlatmayı hedeflemiyor." bilgisi yer aldı.

Bu değişiklikle birlikte Türkiye'nin uzaya göndereceği ilk astronot Alper Gezeravcı ve Ax3 misyonu, planlanan tarihten bir süre sonra gerçekleştirilecek. Uzayseverler, heyecanla beklenen bu tarihe kadar biraz daha sabretmek zorunda kalacak.

 
 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

X'te (Twitter), Engellenen Kullanıcıların Yanıt Verebilmesine İmkan Tanıyan Yeni Güncelleme
Çocukları internette güvende tutmanın yolları nelerdir?
Oyun tasarımında persona: Meğer bu yüzden oyun bağımlısı oluyormuşuz!
Huawei, yeni akıllı güneş gözlüğünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor! Tam 11 saat pil ömrü var
Youtube'u açanlar artık o butonla karşılaşacak: Sadece Premium kullanıcılar faydalanabilecek!