Türkiye'nin ilk dondurma markası Panda dondurma iflas mı etti? Gerçek ortaya çıktı!

Türkiye'nin ilk entegre dondurma üreticisi olan Panda'dan üzücü bir haber geldi. Webtekno'da yayımlanan bilgilere göre, Türkiye genelinde üretim yapan birçok şirket bulunuyor ve son yıllarda fabrika sayısı artmış durumda.

Türkiye'nin ilk entegre dondurma üreticisi olan Panda'dan üzücü bir haber geldi. Webtekno'da yayımlanan bilgilere göre, Türkiye genelinde üretim yapan birçok şirket bulunuyor ve son yıllarda fabrika sayısı artmış durumda. Ancak, tanınmış Türk markalarının sayısı oldukça sınırlı. Ülke, yan sanayi üretiminde başarılı olmasına rağmen kendi markalarını yaratmakta zorluk yaşıyor. Kötü koşullara rağmen adını duyuran ve dünya markası olma yolunda ilerleyen birkaç Türk markasından biri olan Panda'nın yükselişi ve ardından ani düşüşü dikkat çekiyor.

TÜRKİYE'NİN İLK DONDURMA MARKASIYDI

Gıda sektöründe tanınmış Türk markaları ülkeyi gururlandırıyor ve bunlardan biri de Türkiye'nin ilk entegre dondurma fabrikasını kuran Panda. Yıllar önce kaliteli dondurması ve dikkat çekici reklamlarıyla tanınan bu markanın adı son yıllarda pek duyulmamış. Bazı kişiler markanın iflas ettiğini bile düşünmüş olsa da durum böyle değil. Has Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından 1984 yılında kurulan Panda, 2010 yılına kadar Türkiye'de en sevilen ve en çok tüketilen markalardan biri olarak biliniyordu.

PANDA DONDURMA İFLAS MI ETTİ! GERÇEK SONRADAN ORTAYA ÇIKTI

Ülkenin ilk entegre dondurma fabrikasını kuran büyük marka, saatte birçok dondurma üretme kapasitesine sahipti. Reklamlarıyla halkın ilgisini çeken bu marka, aniden piyasadan kayboldu. Yerli markaların önemini herkes kabul etmekle birlikte, vatandaşlar bu konuda yeterince çaba göstermiyor. Panda dondurma markasının işleri, rakip şirketlerin etkisiyle zor durumda kaldı.

Unilever'in Algida markası, marketlere ücretsiz dolaplar, şemsiyeler, sandalyeler ve güneşlikler sağlayarak kısa sürede geniş bir yayılma sağladı. Bu durum, Panda markasının marketlerden yavaş yavaş çekilmesine neden oldu. Bugün, Panda'nın satış noktaları oldukça azalmış durumda ve marka çoğu kişi tarafından unutulmuş. Türkiye'nin ilk entegre dondurma fabrikasını kuran ünlü Panda, piyasadan bu şekilde çekilmiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.