Türkiye'nin İsrail'le anlaşmada sona gelindiği açıklamasına yalanlama

Dışişleri Bakanlığı dün gece İsrail’le farklılıkların giderilmesinde ilerleme sağlandığını duyururken Başbakan Ahmet Davutoğlu da,“Nihai noktaya gelinmeye çalışılıyor'' dedi.''Türkiye ikili oynuyor’Diken'in haberine...

Dışişleri Bakanlığı dün gece İsrail’le farklılıkların giderilmesinde ilerleme sağlandığını duyururken Başbakan Ahmet Davutoğlu da,“Nihai noktaya gelinmeye çalışılıyor'' dedi.

''Türkiye ikili oynuyor’

Diken'in haberine göre, İsrail devletine yakınlığıyla bilinen Arutz Sheva gazetesinde yayınlanan Ari Yashar imzalı makaledeyse Türkiye’nin ''ikili oynadığı’ savunuldu. Yazar, iddiasını İsrailli üst düzey yetkililerden aldığı bilgilere dayandırdı. 

Rusya’ya dolaylı baskı

Türkiye’nin derdinin İsrail ile ilişkileri düzeltmek olmadığını savunan Yashar, Rus savaş uçağının düşürülmesiyle Türkiye’nin doğalgaz sıkıntısı içerisine girdiğini ve bu yüzden İsrail ile yeniden yakınlaşmaya başladığını yazdı. Makalede Türkiye’nin, yeni doğalgaz kaynağı olarak gördüğü İsrail’le müzakerelere yeniden başlamasını Rusya’ya dolaylı yoldan yapılan bir baskı olarak değerlendirildi.

Türkiye’deki Hamas ofisi hala açık

buna karşın Türkiyeli yetkililerin İsrail ve Yahudi karşıtı söylemleri sürdürdüğünü ve İsrail’in en fazla önem verdiği şartlarından Hamas’ın Türkiye ofisinin kapatılmasına da yeltenmediğini belirtti.

''Müzakerelerin kaderinde anlaşma yok’

İki ülke arasındaki ilişkilerin Mavi Marmara gemisine yapılan İsrail müdahalesi sonucu bozulduğunu hatırlatan Yashar, yazısına şöyle devam etti: “Tüm bilgiler dahilinde şunu söyleyebilirim ki iki ülke arasında yürütülen müzakerelerin kaderinde anlaşma yok.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
İYİ Parti şansını kullanamadı
Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları