Türkiye'nin Mart 2024 Tablosu: Asgari Ücret ve Beslenme Maliyetleri

Türkiye'de Mart 2024 verilerine göre asgari ücret, açlık sınırını aşmak için 356 TL uzakta. Beslenme ve yaşam giderleri için gerekli harcama tutarları belirlendi. Günlük harcamalarda süt ve süt ürünleri öne çıkıyor. Detaylar haberde.

Mart 2024 verileri, Türkiye'de yaşayanların beslenme ve yaşam standartlarını belirleyen önemli bir tabloyu ortaya koyuyor. Asgari ücretin, açlık sınırını aşmak için henüz 356 TL'lik bir farkı varken, sağlıklı beslenme ve yaşam giderleri için belirlenen rakamlar dikkat çekiyor. Günlük harcamalarda ise öne çıkanlar arasında süt ve süt ürünleri bulunuyor.

Mart 2024 verilerine göre, Türkiye'de asgari ücret, 17.002 TL'lik açlık sınırını aşmak için 356 TL uzakta kaldı. BİSAM Beslenme Kalıbı'na göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenme için gereken aylık harcama tutarı 16.646 TL olarak belirlendi. Hanehalkı tüketim harcamaları esas alınarak yapılan hesaplamaya göre ise yoksulluk sınırı 57.578 TL olarak gerçekleşti. Sağlıklı beslenme için gerekli aylık harcamalar ise yetişkin bir erkek için 2.066 TL, kadın için 1.953 TL, genç için 2.129 TL ve çocuk için 1.405 TL olarak hesaplandı. Tek başına yaşayan bir kişinin ise sağlıklı beslenme ve yaşam giderleri için aylık en az 26.517 TL harcaması gerekiyor. Günlük harcamalarda ise süt ve süt ürünleri en yüksek maliyet grubunu oluştururken, bunu et, tavuk ve balık grubu, sebze ve meyve, ekmek, katı yağ ve sıvı yağ, yumurta ve şeker, bal, reçel ve pekmez takip ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yatırımcılar uyarıda bulunuyor! Piyasalarda beklenmedik değişimler olabilir
Türkiye'nin Dev Şirketi İflas Etti! Şirket Sahibinin Son Hali Şaşkınlık Yarattı!
Gayrimenkul uzmanı, önümüzdeki iki yıl içinde konut fiyatlarında bir düşüş olabileceğini ifade etti
Uzman altın almanın riskli olduğunu vurguladı ve yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı
İkinci El Araç Piyasasında En Çok Tercih Edilen Markalar Belli Oldu!