Türkiye'nin Meksika ve KKTC Büyükelçileri Belirlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla yeni atamalar yapıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Türkiye Büyükelçiliği'ne Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Birleşik Meksika Devletleri büyükelçiliğine ise Murat Salim Esenli atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleştirilen yeni atama kararları kapsamında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Türkiye Büyükelçiliği'ne Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim atanırken, Birleşik Meksika Devletleri'ne de Murat Salim Esenli büyükelçi olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Atama Kararı çerçevesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim atanmıştır. Ayrıca, Birleşik Meksika Devletleri nezdindeki büyükelçilik görevine Dış Politika Danışma Kurulu Üyesi Murat Salim Esenli tayin edilmiştir. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yasin Ekrem Serim’e Lefkoşa Büyükelçiliği görevini daha önce bildirmişti. Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu ve Yürütme Kurulu Başkanlığı’na ise Abdullah Buğrahan Karaveli atanmıştır.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.