Türkiye’nin Narin Arayışında Son Durum: Çalışmaların Güncel Aşaması

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor. Küçük Narin’in 10 gün önce kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmaları ve soruşturma süreciyle ilgili son gelişmeler kamuoyuyla paylaşıldı.

Türkiye, Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'dan gelecek haberi merakla bekliyor. Kur'an kursundan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan küçük Narin Güran'ı bulmak için başlatılan arama çalışmaları sürüyor.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR, AĞABEY SERBEST

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Narin Güran'ın kaybolmasına ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Narin'in ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izinin kardeşi Narin’e ait olup olmadığının belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Yapılan inceleme sonucunda ağabeyin kolundaki izlerin Narin’e ait olup olmadığı netleştirilemedi. Bu nedenle E.G., jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

ÇALIŞMALARDA SON DURUM

Arama çalışmaları, hem hava hem de kara ekipleri tarafından titizlikle yürütülüyor. Şu ana kadar toplamda 12 bin 500 araç kontrol edilip, 130 kişinin ifadesine başvuruldu. Arama faaliyetleri, mahallenin çevresindeki 16 kilometrekarelik alanda yürütüldü ve bu süreçte yer altı görüntüleme cihazları kullanıldı.

Son olarak, bölgeye 2 kilometre uzaklıktaki bir derede bir terlik bulundu, ancak ailenin terliğin Narin’e ait olmadığını belirttiği açıklandı. Şu ana kadar yapılan aramalarda küçük kıza dair herhangi bir iz bulunamadı.

YAYIN YASAĞI

Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği, olayla ilgili yayın yasağı kararı aldı. Yasağın gerekçesi olarak, çocuğun fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişiminin korunması, toplumsal baskı ve damgalamanın önlenmesi, soruşturmanın gizliliğinin sağlanması, adli sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, delillerin karartılmasının engellenmesi, tanıkların ve ilgililerin güvenliğinin sağlanması ve kamu düzeninin korunması gösterildi.

Bu kapsamda, 5187 sayılı Yasa'nın 3/2 maddesi uyarınca, soruşturma tamamlanana kadar, yazılı, görsel ve sosyal medya ile web ortamında herhangi bir haber, röportaj veya eleştiri yayınlanması yasaklandı.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.