Türkiye’nin Önde Gelen Akaryakıt Şirketi İflas Etti: İstasyonlarını Tek Tek Kapatıyor!

Türkiye akaryakıt sektöründe bir iflas daha gerçekleşti. Yeniyurt Petrol Terminal A.Ş., ekonomik zorluklarla boğuşarak iflas etti. Şirket, yaşadığı sıkıntılar nedeniyle istasyonlarını kapatmaya hazırlanıyor. İşte detaylar…

Yeniyurt Petrol Terminal A.Ş., 2021 yılında girdiği konkordato sürecinin ardından, bankalar ve faktoring şirketleriyle yaşadığı finansal sorunlar nedeniyle 11 Ekim 2024 tarihinde Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından resmi olarak iflas etti.

1 MILYAR TL'YI AŞAN BORÇ YÜKÜ ŞIRKETI ÇÖKERTTI

Şirket, konkordato sürecine 600 milyon lira borçla başlamıştı. Ancak mali durumu düzeltemeyen Yeniyurt Petrol Terminal A.Ş.’nin borçları, yasal faizlerin eklenmesiyle birlikte 1 milyar TL’yi aştı. Mahkeme, bu ağır borç yükünü aşamayan şirketin iflasına karar verdi.

MAL KAÇIRMA İDDIALARI GÜNDEMDE

2021’deki ekonomik krizden kurtulmak amacıyla Yeniyurt Petrol Terminal A.Ş., uluslararası petrol piyasasında etkili bir oyuncu olan Bayegan Grubu ile 47.5 milyon dolar karşılığında anlaşma yapmıştı. Ancak, alacaklı bankalar ve faktoring şirketleri, bu satışın mal kaçırma amacı güttüğü iddialarıyla hukuki yollara başvurdu.

BILIRKIŞI HEYETI SATIŞA İTIRAZ ETTI

Mahkeme tarafından atanan üç kişilik bilirkişi heyeti, tesisin değerini 15 milyon 249 bin 414 dolar olarak belirledi. Bu rapor doğrultusunda, tasarruf işlemi iptal edildi ve tesisin satışına yönelik engeller kaldırıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.