Türkiye’nin Önde Gelen Gıda Devi İflas Etmişti: Şimdi Tüm Şubeleri Kapatılıyor!

Türkiye genelinde pek çok şubesi bulunan ünlü kuruyemiş devinden çarpıcı iflas haberi! 400 milyon TL’nin üzerinde borcu olduğu bildirilen gıda devinin tüm şubeleri kapatıldı. Detaylar için haberimize tıklayınız...

Pandemiyle birlikte derinleşen ekonomik sorunlar ve finansmana erişim zorlukları, Türkiye'de birçok şirketin iflas başvurusu yapmasına neden oldu. En son iflas haberi, 200'den fazla şubesi olan bir gıda devinden geldi.

2021'de mali sıkıntılar nedeniyle konkordato talep eden bu şirket, buna rağmen yurt içindeki şube sayısını artırmaya devam etti. Mahkeme, şirketin mali durumunu değerlendirmek üzere bilirkişi raporu talep etti. Prof. Dr. Serdar Kale, Prof. Dr. Fatma Pamukçu ve Mali Müşavir Deniz Akkaya Mar tarafından hazırlanan raporda, şirketin yeniden toparlanmasının güç olduğu vurgulandı. Bu rapor doğrultusunda Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Maksul Gıda ve sahibi Hakan Şenol hakkında iflas kararı verdi.

İflas sonrası, Maksul Gıda 200 şubesinden 150'sinin faaliyetlerine son verdi ve kalan şubelerde de çalışmalar durduruldu. Hızla büyüyen şirketin ani iflası sektörde endişe yarattı. Uzun süredir maaş alamayan yaklaşık 200 çalışan, yaşanan gelişmeler nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.