Türkiye'nin önde gelen otel işletmesi iflas tehlikesiyle karşı karşıya!

Turizm sektörüyle ilgili kötü haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Antalya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş. için 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren üç ay süreyle geçici mühlet kararı aldı.

Türkiye'de turist sayısı ve turizm geliri rekorlar kırarken, konaklama sektöründe yatırımlar hız kesmeden devam ederken, iflas eden ya da konkordato talebinde bulunan otellerin sayısı her geçen gün artıyor.

İzmir Selçuk'taki 5 yıldızlı 352 odalı Labranda Ephesus Princess oteli, Türk turizm sektöründe önemli bir yere sahip olan Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş.'nin iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı ve şirket konkordato talebinde bulundu.

Ekonomik kriz turizm sektörünü olumsuz etkilerken, her şey dahil sistemiyle hizmet veren ve 312 odası bulunan bir diğer 5 yıldızlı otel olan Labranda Ephesus Princess da İzmir Selçuk'ta konkordato talebiyle gündeme geldi.

Bu karar, otel çalışanları arasında büyük endişe yarattı. Bir çalışan, "Yaz sezonu henüz başlamışken en yoğun dönemdeyiz. İşsiz kalma endişesi taşıyoruz" şeklinde yorum yaparak durumu özetledi.

Antalya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş.'nin oteli için geçici konkordato komiserleri atayarak konkordato talebini olumlu bir şekilde sonuçlandırdı.

Mahkeme, alacaklıların, geçici mühlet kararının ardından yedi gün içinde mahkemeye itiraz ederek konkordato talebinin reddini isteme hakkına sahip olduklarını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.