Türkiye'nin otel devi iflasın eşiğine geldi: Yüzlerce çalışan kara kara düşünüyor!

Türkiye'nin turizm sektöründe önemli bir konuma sahip olan Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş., İzmir Selçuk'taki 352 odalı, 5 yıldızlı Labranda Ephesus Princess oteli için konkordato başvurusunda bulundu, şirket iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Ekonomik zorluklar turizm sektörünü de etkiledi ve İzmir Selçuk'taki 312 odalı, her şey dahil sistemine sahip 5 yıldızlı Labranda Ephesus Princess oteli için konkordato başvurusu yapıldı.

Bazı çalışanlar, yaz sezonunun başında yapılan bu kararın endişe verici olduğunu ifade ettiler. Özellikle işlerin en yoğun olduğu bu dönemde iflas etme riskinin işlerini kaybetme korkusu yarattığını belirttiler.

Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş. bünyesindeki otel için yapılan konkordato başvurusu olumlu sonuçlandı ve Antalya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, bu süreçte otele geçici konkordato komiserleri olarak 3 uzman atadı. Bu karar, otel çalışanları arasında belirsizlik ve endişe yarattı. Özellikle yaz sezonunun başlamasıyla birlikte, işlerin en yoğun olduğu dönemde iflas riskiyle karşı karşıya kalmak, çalışanların iş güvencesi konusunda kaygı duymasına neden oldu.

Mahkeme tarafından verilen geçici mühlet kararının ardından, alacaklıların mahkemeye başvurarak konkordato talebinin reddini isteme hakkı olduğu belirtildi. Bu süreçte, otel yönetimi ve çalışanları, gelecekteki ekonomik durumlarını ve işlerini koruma yolunda kararlılıkla hareket etmeye çalışacakları belirsiz bir döneme girdiler.

Antalya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafınca verilen kararda şu ifadelere yer verildi:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.