Türkiye'nin Otobüs Devi Sabancılar Tarafından Satılmıştı! Efsane Yeniden Ayağa Kalkıyor!

Bir zamanlar Türkiye'nin otobüs deviydi, Sabancılar onu İsviçre'ye satmıştı. Şimdi efsanevi şirket, aldığı dev finansmanla küllerinden doğuyor! Rekor büyümeyi destekleyecek anlaşma imzalandı. Detaylar için tıklayın...

Adana merkezli otomotiv devi Temsa, büyüme yolculuğunu güçlendirecek önemli bir finansman anlaşmasına imza attı. Şirket, 5 bankadan oluşan bir konsorsiyum aracılığıyla 90 milyon Euro karşılığı TL tutarında kredi temin etti. Bu krediyle Temsa, mevcut yeniden yapılandırma sürecinden çıkarak büyüme, inovasyon, teknoloji ve sürdürülebilirlik alanlarına yatırımlarını artırmayı hedefliyor.

Temsa, 2019 yılında Sabancı Holding tarafından İsviçre merkezli True Value Capital Partners’a satılmış, ardından 2020’de Çek Skoda Transportation’ın ana ortağı PPF ile yeniden devralınmıştı. Son üç yılda hızlı bir büyüme grafiği çizen şirket, bu yeni finansman anlaşmasıyla bu büyümeyi daha da pekiştirmeyi planlıyor.

Temsa CEO’su Evren Güzel, anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu kredi, Temsa’nın uluslararası pazarlardaki büyümesini hızlandıracak, sıfır emisyonlu araçlarda liderliğimizi pekiştirecek ve mobilite şirketine dönüşüm sürecimizi hızlandıracak" ifadelerini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.