Türkiye'nin sevilen çay markaları büyük tehlikede! Bakanlık 619 ürünü sakıncalı ilan etti

Tarım ve Orman Bakanlığı, 11 ünlü çay markasında gıda boyası ve ilaç etken maddesi tespit etti. Toplatma kararı alınan çaylar, halk sağlığını tehdit ediyor. Bakanlık, 619 sakıncalı ürünü yayımlayarak firmalara ağır yaptırımlar uygulanacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde üretilen veya satılan 619 ürüne 'sakıncalı' ibaresi ekleyerek halkı uyardı. Bakanlık, 11 ünlü çay markasında gıda boyası ve ilaç etken maddesi gibi zararlı bileşenler tespit ettiğini açıkladı. Bu çayların marketlerden toplatılmasına karar verilirken, üretici firmalara ağır yaptırımlar uygulanacak.

HALK SAĞLIĞI TEHDİT ALTINDA


Açıklamaya göre, yayımlanan listeye giren ürünler insan sağlığına zarar verecek şekilde bozulmuş veya içeriği değiştirilmiş. Özellikle Türkiye’nin en çok tüketilen içeceği olan çayda böyle tehlikeli maddelerin bulunması halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor. Türkiye, Avrupa’nın en fazla çay tüketen ülkeleri arasında yer alırken, bu zararlı ürünlerin 81 ilde dağıtılması yüz binlerce kişiyi riske soktu.

CEZALAR VE TOPLATMA KARARI


Tarım ve Orman Bakanlığı, halkın sağlığını korumak adına bu ürünlerin toplatılması ve üretici firmalara ağır cezalar verilmesi için gereken adımları attığını duyurdu. Bakanlığın, "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresi üzerinden halkı bilgilendirmeye devam edeceği açıklandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.