Türkiye’nin Yaşlanan Yüzü: 65 Yaş Üzeri Nüfus %10’u Aştı

Türkiye'de yaşlı nüfus rekor seviyeye ulaştı! Son verilere göre, 65 yaş ve üzeri nüfus 8.7 milyona çıkarak toplam nüfusun %10'unu oluşturdu. Bu durum, Türkiye'nin "çok yaşlı nüfuslu ülke" statüsüne girmesine neden oldu.

Türkiye'de yaşlı nüfusun artışı dikkat çekiyor: Son verilere göre, 65 yaş ve üzeri nüfus 8.7 milyona ulaşarak toplam nüfusun %10'unu oluşturdu, bu da ülkenin "çok yaşlı nüfuslu ülke" statüsüne girmesine neden oldu. Gelecek projeksiyonlar, yaşlı nüfusun oranının 2060'ta %22.6'ya çıkacağını öngörüyor.

Geçen yıl sonu itibarıyla Türkiye'de 65 yaş ve üzeri nüfus 8 milyon 722 bin 806 kişiye ulaşırken, bu rakamla yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 10,2'ye yükselerek Cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneyi gördü. Bu durum, Türkiye'nin BM kriterlerine göre "çok yaşlı nüfuslu ülke" statüsüne girmesine neden oldu. Nüfus artış hızının azalması ve yaşlı nüfusun hızla artmasıyla, gelecek projeksiyonlara göre yaşlı nüfusun toplam nüfusa oranı 2030'da yüzde 12,9, 2040'ta yüzde 16,3 ve 2060'ta ise yüzde 22,6'ya ulaşması bekleniyor.

Türkiye'deki yaşlı nüfusun artışıyla birlikte, sosyal hizmetler, sağlık hizmetleri ve emeklilik sistemi gibi alanlarda önemli değişiklikler ve iyileştirmeler gerekebilir. Bu durum, yaşlı nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak için sağlam bir altyapının oluşturulmasını ve yaşlanma sürecinin toplum genelinde daha iyi yönetilmesini gerektirir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İstanbul Havalimanı'nda uçak gövdesi üstüne iniş yaptı
TBMM Genel Kurulu'nda dört adet uluslararası anlaşma kabul edildi
Arda Turan'dan Seçil Erzan İle İlgili Açıklama: "Helal paramızı gidip bankaya verdik!"
Yargı paketinde son durum ne? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak?
Türkiye ve Kuveyt arasında altı anlaşma imzalandı