Türkiye’ye sıfır verdiler!

OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü), 35 üye ülkede bölgesel refah endeksini yayınladı. Buna göre, Türkiye eğitimde refah sıralamasında 10 üzerinden 0 puanla Meksika ile birlikte son sırada yer aldı.OECD'nin 'İyi...

OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü), 35 üye ülkede bölgesel refah endeksini yayınladı. Buna göre, Türkiye eğitimde refah sıralamasında 10 üzerinden 0 puanla Meksika ile birlikte son sırada yer aldı.

OECD'nin 'İyi Yaşam Endeksi' girişimi kapsamında hazırladığı 'Bölgesel Refah Endeksi'nde 35 ülke; eğitim, iş, gelir, güvenlik, sağlık, çevre, sivil katılım, teknolojiye ulaşım, barınma, topluluk ve hayat tatmin düzeylerine göre 11 alanda değerlendirdi.

Hürriyet'ten Önder Öndeş'in aktardığına göre, endekste en yüksek oranlara sahip ülkelere 10, en düşüklere ise 0'a yakın puan verildi. Türkiye, ortaöğretim ve üstü derecelerden mezun olanların işgücüne katılım oranlarına göre belirlenen eğitim refahı kriterinde 0 puan aldı. Tam puanları ise Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Slovakya elde etti. Bu ülkelerde ortaöğretim ve üstü mezunların işgücüne katılım oranı yüzde 90'ın üzerine çıktı. Zirvedeki üç ülkeyi Estonya, ABD ve Kanada takip etti.

Avrupa'nın gelişmiş ekonomileri Almanya 8.69, İngiltere 7.73 ve Fransa 7.57 puan aldı.

EN İYİ ANKARA
Ankara 10 üzerinde 4.4 puanla en iyi performansı gösterirken, onu 2.4'le İstanbul ve 2.2'yle İzmir ile Güneydoğu Marmara takip etti. 26 bölgede değerlendirilen Türkiye'de 13 bölge 0 puan aldı. Bu bölgelerde ortaöğretim ve üstü mezunların işgücüne katılım oranı yüzde 35'in altında kaldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

ALES sınav neticeleri ne zaman açıklanacak? Tarih belli oldu (2024 ÖSYM ALES/1 sonuç sorgulama)
24-DGUY: Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı
Öğretmen olmak için şartlar değişiyor | Milli Eğitim Akademisi kuruluyor
Tarih dersinde değişiklik: Filistin meselesi de müfredata girdi
Deprem sebebiyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı tanındı (Başvuru tarihler