Türkiye'yi Terk Eden 72 Bin Rus: Neden Geri Döndüler?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yeni yayımlanan 'Uluslararası Göç İstatistikleri' raporunu duyurdu. Rapora göre, son bir yıl içinde Türkiye'den 423 bin yabancı ülkeyi terk etti. Bu sayının önemli bir kısmını ise Rus vatandaşları oluşturuyor.

Yüksek enflasyon, uzun süre Türkiye'de yaşayan yabancıların hızla ülkeden ayrılmasına yol açtı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan 'Uluslararası Göç İstatistikleri' raporuna göre, son bir yıl içerisinde yurt dışından Türkiye'ye 316 bin 456 kişi göç ederken, Türkiye'den yurt dışına gidenlerin sayısı ise 714 bin 579 olarak kaydedildi.

Türkiye'den yurt dışına gidenlerin 291 bin 377'sini Türk vatandaşları, 423 bin 202'sini ise yabancı uyruklular oluşturdu.

72 BİN RUS TÜRKİYE'Yİ TERK ETTİ

Son bir yıl içinde Türkiye'yi terk eden yabancı vatandaşlar arasında en yüksek oran, yüzde 17 ile Rus vatandaşlarına ait. Türkiye'de uygulanan ekonomi politikalarının neden olduğu enflasyonun kontrolden çıkması, ülkenin yabancılar için cazibesini kaybetmesine sebep oldu. Rusya'nın ardından ikinci sırada yüzde 15.7 ile Irak vatandaşları, üçüncü sırada ise yüzde 8.3 ile Afganistanlılar bulunuyor.

ZİRVEDE İSTANBUL, ARKASINDA ANTALYA VAR

Türkiye'yi terk eden yabancıların yaşadığı şehirler de raporda belirtildi. Ülkeden ayrılan yabancıların yüzde 36.4'ünün ikametgahının İstanbul'da bulunduğu, ikinci sırada yüzde 10 ile Antalya'nın, üçüncü sırada ise yüzde 7.1 ile Ankara'nın yer aldığı ifade edildi.

TÜRKİYE'DEN AYRILIP BALKAN ÜLKELERİNE GİTTİLER

Uzun süredir uygulanan ekonomi politikaları, birçok ürünün gün aşırı zamlanmasına neden oldu. Artan fiyatlar sebebiyle Türkiye'yi terk eden Rus vatandaşlarının ilk tercihi, Balkan ülkeleri oldu. Karadağ ve Makedonya gibi ekonomik açıdan daha stabil görülen ülkelere yönelen Rusların bir kısmı ise Türkiye'nin ardından yeniden Rusya'ya dönmeyi tercih etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.