Türkler akın akın Almanya'ya göçüyor: "Aile Birleşimi" vizelerinde Türkiye ilk sıraya yükseldi

Alman basınında ortaya çıkan bilgilere göre, ortalama aile birleşimi için verilen 125 bin vizede Türkler ön plana çıkıyor. Türk vatandaşları, çalışmak veya evlenmek amacıyla Almanya'ya yönelik ilgiyi sürdürüyor.

Geçtiğimiz yıl Almanya, aile birleşimi için 117 bin vize verdiğini duyurmuştu. Ancak bu yıl, aile birleşimi vizeleri 2022 sayısını geride bırakarak 125 bin olarak açıklandı.

Resmi açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, 124 bin 625 aile birleşimi vizesinin küçük bir kısmı, sığınmacı olarak tanınan kişilerin aile üyelerine verildi ve bu sayı 10 bin 570'i buldu. İkincil korumadan yararlanan kişilerin 12 bin 67'si ile sığınma hakkına sahip kişilerin 254'ü de aile birleşiminden faydalandı. Bu vize taleplerinin büyük bir kısmı ise özellikle Suriyeli sığınmacıların aile üyelerine yönelikti.

TÜRKLER İLK SIRADA!

Almanya'da yaşayan ve sığınmacı olmayan kişilere yönelik "genel aile birleşimi" için verilen vize sayısı ise 101 bin 734 olarak açıklandı. Türkiye'den gelenler, 12 bin 536 vize ile bu kategorideki başvurularda ilk sırada yer aldı.

DW Türkçe'nin haberine göre, Afganistan'dan başvuru yapanlar ise İslamabad veya Tahran'daki büyükelçiliklerde bir yıldan uzun süre beklemek zorunda kaldılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Öğretmen 15 yaşındaki öğrencisinden hamile kaldı
Damat yıkıldı: 12 günlük gelin erkek çıktı
Korkunç olay: 'Kocam yük olarak görüyordu' dedi, engelli oğlunu timsahlara yem etti
Biden açıkladı: "İsrail, Refah'a geniş çaplı saldırı başlatırsa silah göndermeyi durduracağız"
Kuzey Makedonya'nın yeni cumhurbaşkanı seçildi