Türkler akın edecek: 60 euroya bir hafta vize

"Kapıda vize" uygulaması, Türk turistlere vize işlemlerini hızlandıran bir kolaylık olarak 3 Nisan'da başladı. Bu uygulamadan yararlanmak isteyenler, gerekli evrakları 7 gün öncesinden tamamladıktan sonra 60 euro ödeyerek 5 farklı Yunan adasına giriş yapabilecekler.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından edinilen bilgilere göre, Türk vatandaşlarının bazı Ege adalarını ziyaret etmek için hızlı vize alabilmesine yönelik uygulama, 30 Mart itibarıyla İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos) ve Sakız (Chios) adaları için başlatıldı.

60 EURO OLARAK BELİRLENDİ 

Programa daha sonra dahil edilecek diğer 5 ada olan İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Kelemez (Kalimnos), Meis (Kastelorizo) ve Sömbeki (Simi) için uygulama ise yakın bir zamanda başlatılacak.

Hızlı vize uygulamasından yararlanmak isteyen Türk ziyaretçilerin, istenilen evrakları doldurduktan sonra başvuru formuyla Yunan yetkililerine iletmeleri gerekmektedir. Gerekli belgeler, adaya varış noktalarında ilgili yetkililere teslim edilecektir. Ancak, giriş sırasında bekleme yaşanmaması için evrakların, ziyaret öncesinde adalar ile Türkiye arasında feribot seferlerini düzenleyen seyahat acentelerine teslim edilmesi önerilmektedir.

Her adaya yapılan ziyaret için Yunan makamları tarafından verilecek vize, 1 ila 7 gün arasında geçerliliğe sahip olacaktır. Ekspres vizeler sadece ilgili adalar için geçerli olacak ve Yunanistan'ın başka bölgelerine geçişte kullanılamayacaktır.

Sadece bir geçiş için geçerli olan vizenin ücreti ise 60 euro olarak belirlenmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak
Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!
Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak
İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti