Türksat 6A: Türkiye'nin İlk Yerli İletişim Uydusu Yarın ABD'ye Gönderilecek

Türkiye'nin ilk yerli iletişim uydusu Türksat 6A, yarın ABD'ye gönderiliyor. Uzaya fırlatılması Temmuz ayının ikinci haftasında SpaceX Falcon 9 roketiyle gerçekleşecek.

Türkiye'nin gururu Türksat 6A, ilk yerli iletişim uydusu olarak adını duyuruyor. Yarın ABD'ye gönderilecek olan uydunun, Temmuz ayının ikinci haftasında SpaceX Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatılması planlanıyor. Bu adım, Türkiye'nin iletişim altyapısında yerli ve milli teknolojilere olan güvenini pekiştiriyor.

Türkiye'nin ilk yerli iletişim uydusu olan Türksat 6A, yarın ABD'ye gönderilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A'nın Temmuz ayının ikinci haftasında uzaya fırlatılacağını duyurdu.

Türksat 6A'nın son testleri tamamlandı ve paketleme işlemleri neredeyse tamamlandı. Uydunun 4 Haziran'da SpaceX'in tesislerine gönderilmesi planlanıyor ve Temmuz ayının ikinci haftasında SpaceX Falcon 9 roketiyle birlikte uzaya fırlatılacak.

Bakan Uraloğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ABD'ye yapılacak 17 saatlik yolculuğun ardından uzay için yolculuk testlerinin gerçekleştirileceğini belirtti. Türksat 6A'nın yakıt dolum işlemlerinin de SpaceX'in hangarlarında gerçekleştirileceğini ve Temmuz ayının ikinci haftasında fırlatılmasının planlandığını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.