TÜRKSAT'tan İsrail menşeli ürün iddiasına yalanlama

TÜRKSAT, bazı kamu kurumları ve şirketlerinin İsrail menşeli siber güvenlik ürünleri kullandığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu açıkladı. Şirket, dijital dönüşüm projelerine katkı sağlarken, siber tehditlere karşı yerli ve yabancı teknoloji yatırımlarıyla korunma sağladığını vurguladı.

TÜRKSAT, bazı kamu kurumları ve şirketlerinin İsrail menşeli siber güvenlik ürünleri kullandığı yönündeki haberlere ilişkin bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Açıklamada, "TÜRKSAT Bilişim, e-Devlet Kapısı gibi birçok proje ve büyük ölçekli operasyonlarla ülkemizin dijital dönüşümüne önemli katkılarda bulunmaktadır. Şirketimiz, artan siber tehditlere karşı altyapıları korumak, riskleri azaltmak ve siber dayanıklılığı artırmak amacıyla çeşitli ürün ve hizmetler sunmaktadır. Bu çerçevede uzun yıllardır yerli ve yabancı teknoloji yatırımları gerçekleştirilmiş olup, doğrudan İsrail menşeli herhangi bir ürün kullanılmamaktadır. Gerçekleri yansıtmayan asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiğini, Şirketimizin devletimizin güvenlik konsepti, uluslararası hassasiyetleri ve öncelikleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdürdüğünü kamuoyuna saygıyla duyururuz" ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.