TUSAŞ saldırısının arka planı araştırılıyor! 8 savcı görevlendirildi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısının tüm yönleriyle aydınlatılması için 8 savcının görevlendirildiğini açıkladı. Saldırıda 5 kişi şehit oldu, 22 kişi yaralandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'ın Ulus ilçesinde düzenlenen AK Parti'nin 8. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı. Kongrede yaptığı konuşmada, Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ)‘ye yönelik 23 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilen terör saldırısını hatırlatarak, bu menfur olayda 4 TUSAŞ çalışanı ve bir sivil vatandaş olmak üzere toplam 5 kişinin şehit olduğunu bildirdi. Bakan Tunç, ayrıca 22 kişinin yaralandığını, bunlardan 6'sının hastanede tedavi altına alındığını, 16'sının ise taburcu olduğunu belirtti. "Mekanları cennet olsun. Ailelerine sabır, milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

TÜRKİYE'YE YAPILMIŞ BİR SALDIRI

Bakan Tunç, TUSAŞ saldırısının sadece bir kuruma değil, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine yapılmış bir saldırı olduğunu vurguladı. "Bu saldırı, Türkiye'nin uzay ve havacılık sanayisinde geldiği noktayı hazmedemeyenlerin bir göstergesidir. Terör, insanlık düşmanıdır ve hukuka saldırıdır. Biz, bu saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

SAVCILAR GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı, saldırının tüm yönleriyle ortaya çıkarılması için 8 Cumhuriyet Savcısı’nın görevlendirildiğini açıkladı. "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız, bir başsavcı vekilinin koordinasyonunda, teröristlerin arka planını ve irtibatlarını araştırmaya devam ediyor. Adli makamlarımız ve güvenlik güçlerimiz, bu terör örgütünün arka planını ve destekçilerini ortaya çıkararak, yargının önüne koyacak" dedi.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Bakan Tunç, konuşmasının devamında devam eden yeni anayasa çalışmalarına da değindi. "Anayasamızı daha demokratik hale getirmek için çalışıyoruz. Yeni, sivil, katılımcı bir anayasa ile Türkiye Yüzyılı'na hazırlanmaktayız. Tüm siyasi partilerle birlikte, milletimize olan borcumuzu yerine getirmek için gayret göstermeliyiz" diye belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.