TUSAŞ’a saldıran 3 teröristten 2’si öldürüldü!

TUSAŞ’ın Ankara Kahramankazan yerleşkesine yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Savunma sanayisinin önemli merkezlerinden biri olan TUSAŞ’ta meydana gelen patlamada şehitler ve yaralılar olduğu bildirildi.

TUSAŞ’ın Ankara Kahramankazan yerleşkesine yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Savunma sanayisinin önemli merkezlerinden biri olan TUSAŞ’ta meydana gelen patlamada şehitler ve yaralılar olduğu bildirildi. Olayla ilgili olarak bir soruşturma başlatıldığı ve TUSAŞ’ın stratejik önem taşıyan projeleri yürüttüğü yerleşkede güvenlik önlemlerinin artırıldığı ifade edildi.

Diğer yandan, saldırıyı gerçekleştiren üç teröristten ikisinin etkisiz hale getirildiği, bir teröristle ise çatışmanın sürdüğü öğrenildi.

Saldırganların üstünde ne bulundu?

Yapılan incelemelerde teröristlerin üzerinde ağır silahların yanı sıra çok sayıda mühimmat ve el bombası ele geçirildi.

TUSAŞ'A YÖNELİK TERÖR SALDIRISINA SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı göreve getirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum," ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE’NİN SAVUNMA SANAYİNDE ELDE ETTİĞİ BAŞARILAR HEDEF ALMIŞTIR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısına ilişkin olarak, "Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar, ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.