TUSAŞ'a terör saldırısı ardından içeriden çekilen fotoğraf gösterildi

TUSAŞ'a terör saldırısı düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzenlenen saldırıda şehitlerin ve yaralıların olduğunu bildirdi. Saldırının düzenlendiği TUSAŞ'ın içinden ilk görüntüler geldi. Personelin sığınaklara yöneltildiği belirtilirken şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.

Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu saldırıda bazı şehitlerin yanı sıra yaralıların da olduğunu duyurdu.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde kritik bir rol üstlenen TUSAŞ'a düzenlenen saldırı sırasında patlama ve silah sesleri duyuldu. Olayın hemen ardından, bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekipleri yönlendirildi. İlk patlamanın ardından, ardı ardına gelen silah sesleri ve patlamalar dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, "TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız," ifadelerini kullandı.

TUSAŞ, son zamanlarda birçok helikopter, insansız hava aracı ve uçak tasarladı. ANKA ve Aksungur insansız hava araçları, Atak taarruz helikopteri, Gökbey genel maksat helikopteri, Hürkuş, Hürjet ve KAAN gibi uçaklar tamamen yerli ve milli kaynaklarla TUSAŞ tarafından geliştirilmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.