TUSAŞ'ın Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu kimdir?

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin Kahramankazan, Ankara'daki Havacılık Bulvarı yerleşkesine bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Olay sırasında TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu'nun İstanbul'da bulunduğu bildirildi.

Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu'nun, İstanbul'da bulunduğu duyuruldu. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün ile birlikte TUSAŞ Genel Müdürü Demiroğlu, İstanbul'daki SAHA EXPO fuarında gerçekleşen terör saldırısının ardından Ankara'ya doğru yola çıktığı bildirildi.

TUSAŞ GENEL MÜDÜRÜ MEHMET DEMIROĞLU KIMDIR?

Mehmet Demiroğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden makine mühendisliği lisans derecesi almasının ardından, yüksek lisans ve doktora eğitimini Rensselaer Polytechnic Institute'ta tamamlamıştır. Kariyerine Eskişehir Hava İkmal Merkezi’nde havacılık ve uzay mühendisi olarak başlamış ve ardından Advanced Innovative Technologies'de proje mühendisi olarak görev yapmıştır. 

2001-2004 yılları arasında Pro/Solutions International'da proje yöneticisi olarak çalıştıktan sonra, GE Global Research Center'da tasarım mühendisi olarak görev almıştır. GE Energy Storage ve GE Energy'de çeşitli mühendislik pozisyonlarında yer aldıktan sonra, 2012 yılında GRTC şirketini kurarak genel müdürlük görevini üstlenmiştir.

BMC Power’da Ar-Ge Direktörü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra TEI’de Turboşaft Program Direktörlüğü ve Ar-Ge Direktörlüğü pozisyonlarında bulunmuş oldu. 2021-2022 yılları arasında TUSAŞ Akademi Başkanı olarak görev yaptıktan sonra Helikopter Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.

11 Haziran 2024 tarihindeki Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda TUSAŞ- Türk Havacılık Uzay Sanayii A.Ş Genel Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.