TUSAŞ'taki Terör Olayının Ardından Medya ve Sosyal Medya Hesaplarına Soruşturma

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ Kahramankazan tesislerine yapılan terör saldırısının ardından soruşturma gizliliğini ihlal eden medya ve sosyal medya hesapları hakkında soruşturma başlattı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yapılan terör saldırısıyla ilgili önemli bir adım attı. 23 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşen olayın ardından, soruşturma sürecinin gizliliğini ihlal eden sosyal medya hesapları ve yayın kuruluşları hakkında soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

GİZLİLİĞİ İHLAL EDEN PAYLAŞIMLAR

Başsavcılık, bazı medya organları ve sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımların, kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği ve toplumda korku yarattığı yönünde tespitlerde bulundu. Yapılan yazılı açıklamada, "Maddi gerçeğe ulaşmak ve failleri tespit etmek amacıyla, halk arasında korku ve panik yaratmak, yanıltıcı bilgi yaymak ve gizliliği ihlal etmekle ilgili olarak Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri çerçevesinde soruşturma başlatılmıştır." ifadeleri yer aldı.

KAMUOYUNUN BİLGİLENDİRİLMESİ GEREKİYOR

Bu süreçte, halkın yanıltılmasına neden olan her türlü yayın ve paylaşımın önüne geçilmesi hedefleniyor. Başsavcılık, terör saldırısına ilişkin gelişmelerin güvenilir kaynaklardan takip edilmesini önerdi. Soruşturma kapsamında, ilgili medya ve sosyal medya hesaplarıyla ilgili hukuki süreçlerin takip edileceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.