TÜSİAD’dan laiklik ve OHAL açıklaması

TÜSİAD Başkanı Erol Bileck, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuştu. Erol Bilecik, OHAL’in uzatılmamasını beklediklerini ve laik devletin önemini anladıklarını...

TÜSİAD Başkanı Erol Bileck, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuştu. Erol Bilecik, OHAL’in uzatılmamasını beklediklerini ve laik devletin önemini anladıklarını dile getirdi. Bilecik, “İki tarafın da birbirlerinin kaygılarını daha iyi anlayacağını, yanlış anlaşılmalara mahal vermeyecek bir diyalog düzeni bulabileceğinizi umut ediyoruz. 15 Temmuz'dan sonra çok çarpıcı gelişmeler yaşadık. 10 aydır devam eden OHAL'in bir daha uzatılmamasını umuyoruz'' ifadelerini kullandı.

SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ

TÜSİAD Başkanı Bilecik, hileli sonuçlarıyla tartışma yaratan başkanlık referandumuyla birlikte geçilen sistem değişikliğinin de Türkiye’yi ayrıştıran değil birleştiren bir zeminde yapılması gerektiğini söyledi. Bilecik, “Türkiye'nin coğrafi konumu kadar, iç düzeni de dünyada önemli. Sistem değişikliğine geçişin ülkemizi ayrıştıran değil, ortak zeminde buluşmamızı teşvik edecek tarzda geliştirilmesini bekliyoruz. Seçim ortamı geride bırakılmalı. Ekonomide güvenilir, takip edilebilir bir programla birlikte bu programın hayata geçirilmesini sağlayacak hukuksal düzenin tesisi beklentilerimiz içerisindedir. Ekonomi konusunda reformların başlamasını talep ediyoruz'' dedi.

AB VURGUSU

Erol Bilecik son olarak ise AB ile ilişkilerin iyileştirilmesi ve üyelik sürecinin devam edilmesi çağrısında bulundu. Bilecik, “ Gelişmiş ülkelerin toparlandığını görüyoruz. Bu toparlanmanın henüz kırılgan olduğunda hemfikiriz. AB'ye üyelik süreci, küresel rekabette daha güçlü bir Türkiye için belirleyicidir. AB, hala bizim en büyük ihracat pazarımız olma özelliğini koruyor. AB ile tam üyelik sürecinin devamı, bu sayede ekonomi, bilim ve eğitim gibi konulardaki ilişkilerin geliştirilmesini diliyoruz. Her iki tarafın da bütün siyasi otoriterilerine, ortak bir geleceği kurmak üzere büyük bir sorumluluk düştüğü inancındayız. AB'ye tam üyelik süreci, ekonomik ilişkilerin ötesinde, dünyanın gerisiyle olan ilişkilerde de belirleyicidir. AB'ye baktığımız zaman merkezinde federal bir seçenek, Euro bölgesinin yer aldığı çok çengelli bir görünüme doğru yönelimi söz konusudur'' şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Çöl tozları etkisini bu kez güçlü gösterecek: O bölge için alarm verildi!
OGM memur ve mühendis alımı! Hatay, Bolu, Balıkesir…
ALES sonuçları açıklandı!
Ne etli ekmek ne biberli: Malatya'nın ünlü ekmeği coğrafi tescil aldı!
Bankada parası olanlar dikkat: Mevduat faizi düşüyor!