Tutar Apartmanı davası devam ediyor: "Arama kurtarma sırasında beton elimizde ufalanıyordu"

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde Adana'da yıkılan Tutar Apartmanı'nın C Bloğunun sorumlusu ve inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla 22 yıl 6 aya kadar hapisle yargılanıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde Adana'da yıkılan Tutar Apartmanı'nın C Bloğunun sorumlusu ve inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla 22 yıl 6 aya kadar hapisle yargılanıyor. Firari sanık, Karadağ'da yakalandı ve Türkiye'ye iade işlemleri devam ediyor.

"BETON ELİMİZDE UFALANIYORDU": DEPREM MÜŞTEKİSİNİN İFADELERİ

Depremde kızı, torunu ve damadını kaybeden müşteki Ş.K, duruşmada deprem öncesinde apartmanda yapılan tadilatın izin verilmediğini belirtti. Arama kurtarma sırasında betonun ellerinde ufalandığını ifade etti. Ş.K, ""Deprem öncesinde kızım bana 'apartmanda tadilat yapıyorlar ve tadilatı bizim görmemize izin vermiyorlar' demişti. Ben kızımın evine gittiğimde asansör bozuk olduğu zaman yukarı kata çıkarken balyoz sesi duydum. Tadilat sesi duyunca oraya doğru yöneldim fakat daireye bakmama izin vermediler. Arama kurtarma sırasında da beton elimizde ufalanıyordu." ifadesini kullandı" dedi.

"O DAİREDE KOLON KESİLMİŞTİ": TANIK ANLATIYOR

Tanık K.A, deprem tarihinde Adana dışında olduğunu ancak karşı dairesinde yapılan tadilatı gözlemlediğini aktardı. Tadilat sırasında balyoz ve yıkım sesleri duyduğunu ve dairenin kapısına rağmen cevap alamadığını belirtti. K.A, şu şekilde devam etti: "Ben tadilat yapılan daireye gittiğimde kocaman bir salon ile karşılaştım. İçeri girdiğimde zeminin kesilerek merdiven yapıldığını gördüm. Ev koca bir mağazaya dönüşmüştü. Zemin kattaki bu tadilatı B.B. ve O.B. adlı kişiler yaptırmıştı. Ben tadilat sırasında balyoz ve yıkım sesleri duydum. Daha sonra bu seslerden rahatsız olduğumda tadilat yapılan dairenin kapısını çaldım. Kimse yanıt dahi vermedi. Moloz yığınlarının dışarı çıktığını gördüm. O dairede kolon kesilmişti."

"BİNADA YAŞAM ÜÇGENİ YOKTU": ARAMA KURTARMA EKİBİNİN TESPİTLERİ

Arama kurtarma ekibi görevlisi E.A, olay yerine geldiğinde binanın yıkıldığını ve enkaz altındakileri bulmak için çalıştıklarını söyledi. Binada yaşam üçgenine denk gelmediklerini ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliği (AKUB) ekip görevlisi E.A, "Bizler arama kurtarma ekibi olarak bu tür olaylarda ilk önce binanın yıkılma şeklini kafamızda tasavvur ederiz. Kendi aramızda istişare ederiz. Enkaz altındakileri bulabilmek için bu gereklidir. Öncelikle deprem gece olduğu için yatak odalarını tespit ettik. Kuzey bloğun alt taşıyıcıları önce patlamıştı. Apartmanda 8 ve 9. kattan itibaren toptan göçme olmuştu. Üstteki 12 ve 13. kat ise yola doğru savrulmuştu. Binada yaşam üçgenine denk gelmedim." dedi. Mahkeme heyeti, sanık Cüneyt Akkaya'nın kırmızı bültenle arandığını belirtti ve duruşmanın devam etmesine karar verdi. Ayrıca, tanıkların ifadeleri doğrultusunda suç duyurusunda bulunulması ve olay yerinde keşif yapılması kararlaştırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Gezeravcı duyurdu: "Birkaç yıl içinde yerli roketle Ay'a erişmeyi planlıyoruz"
On binlerce kişi, İran'da Reisi ve beraberindekiler için düzenlenen veda törenine katıldı
Türkiye kırmızı ve beyaz et tüketiminde Avrupa sonuncusu oldu
Emeklilere müjde var: İndirimin başladığını yetkililer duyurdu
Yargıtay’dan sınırlama geldi: Haftada 4 saat bunu yapmayan yandı!