Tutuklanan gazeteci Furkan Karabay'dan ilk mesaj geldi: Namussuzlarla kalemimizle savaşmaya devam

Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay, "Sarallar" olarak bilinen organize suç örgütü davasını haberleştirmesi sonucu "kamu görevlisini hedef gösterme" ve "hakaret" suçlarından tutuklandı. Gazeteciden ilk mesaj geldi.

Furkan Karabay, "Sarallar" olarak bilinen organize suç örgütü üyelerinin yargılandığı davayı haberleştirdiği gerekçesiyle perşembe günü ofisinin önünde gözaltına alındı. Gazeteci Karabay'ın, mahkeme tutanağını haberleştirmesi sonucu kamu savcılığı tarafından "kamu görevlisini hedef gösterme" ve "hakaret" suçlarından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.

KARABAY'DAN CEZAEVİNDEN İLK MESAJ: "NAMUSSUZLARLA KALEMİMİZLE SAVAŞMAYA DEVAM!"

Marmara (Silivri) Cezaevi'ne gönderilen Furkan Karabay, cezaevindeki ilk gününde mesaj gönderdi. Karabay'ın X hesabından yayınlanan mesajında, "Namuslular, namussuzlardan daha cesur olmadığı sürece hiçbir şey değişmez. Destek veren herkese teşekkürler. Namussuzlarla kalemimizle savaşmaya devam!" ifadeleri dikkat çekti.

GAZETECİ KARABAY'IN TUTUKLANMA GEREKÇESİ: SAVCININ ADINI YAZDI!

Sarallar suç örgütü davasını haberleştiren Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay'ın tutuklanma gerekçesi, duruşma savcısının adını yazdığı iddiasıyla ortaya çıktı. Mahkeme tutanağını haberleştirmesi nedeniyle tutuklanan gazeteci, Marmara Cezaevi'nde tutuklu olarak bulunuyor.

DURUŞMA SAVCISI, "KAMU GÖREVLİSİNİ HEDEF GÖSTERME" VE "HAKARET" SUÇLARIYLA TALEPTE BULUNDU

Furkan Karabay'ın mahkemeye sevk edilmesine neden olan duruşma savcısı, gazetecinin "kamu görevlisini hedef gösterme" ve "hakaret" suçlarından cezalandırılmasını talep etmişti. Tutuklama kararıyla sonuçlanan bu talep, basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti konusunda yeni tartışmalara yol açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye Genelinde Uyuşturucu Operasyonu: 272 Satıcı Yakalandı, 1 Ton Uyuşturucu Ele Geçirildi
Depremlerin Ardından Kahramanmaraş ve Hatay'da Afetzedelerin Su Mücadelesi
KKTC'de asgari ücret, 29.640 TL olarak belirlendi
Cem Yılmaz'dan Bomba Duyuru: G.O.R.A. Serisine Yeni Film Geliyor!
Herkesin beklediği Asgari ücret zammıyla ilgili önemli gelişme!