Tutuklu EMEP Aydın İl Yöneticisi sürgün edildi

Afrin operasyonuna ilişkin sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle gözaltına alıp tutuklanan Emek Partisi (EMEP) Aydın İl Yöneticisi Sürmeli Bal ailesine haber verilmeden Söke T tipi Kapalı Cezaevinden İzmir Aliağa Hapishanesi’ne...

Afrin operasyonuna ilişkin sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle gözaltına alıp tutuklanan Emek Partisi (EMEP) Aydın İl Yöneticisi Sürmeli Bal ailesine haber verilmeden Söke T tipi Kapalı Cezaevinden İzmir Aliağa Hapishanesi’ne sürgün edildi.

Evrensel’in haberine göre, Aydın’ın Didim ilçesinde 14 Şubat 2018 günü sabahı düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan Emek Partisi (EMEP) Aydın İl Yöneticisi Sürmeli Bal çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Söke T tipi Kapalı Hapishanesi’ne gönderilmişti.

'EŞİMİN SÜRGÜN EDİLDİĞİNİBİR KADININ BENİ ARAMASIYLA ÖĞRENDİM'
Geçtiğimiz günlerde ailesine haber verilmeden, Söke T tipi Kapalı Cezaevinden İzmir Aliağa Hapishanesi’ne sürgün edildi. Konuyla ilgili konuştuğumuz Sürmeli Balın eşi Demet Bal şunları söyledi:

“Bize haber verilmeden eşim Söke T tipi Kapalı Cezaevinden, İzmir Aliağa Cezaevine sürgün edildi. OHAL gerekçe gösteriyorlar. Bir gün boyunca eşimi aç susuz bir şekilde bekletiyorlar araçta. Biz sürgünü çok ilginç bir şekilde öğrendik. Eşim başka bir tutukluya benim numaramı veriyor. O da ailesiyle telefonda görüştüğü esnada benim numaramı eşine veriyor, olayı anlatıyor, beni aramasını söylüyor. Bir gün sonra beni bir kadın aradı. ''Eşiniz İzmir Aliağaya sürgün edildi’ dedi. Şaşırdım. Öyle haberimiz oldu. Çok adaletsiz bir şekilde tutuklandı. Eşim yıllardır mücadelenin içinde olan bir insan. 25 yıllık Öğretmendi, emekli olmuştu. Bir öğretmenin barış istemesinden daha doğal ne olabilir. Sosyal medya paylaşımından dolayı tutuklanması çok haksız. Sonuçta çıkan haberleri paylaşmış, barış istemiş. İnsanlar ölmesin demiş. Bundan dolayı da bu yaşta bir insanın tutuklu kalması da doğru değil. Onun gibi bir sürü insan var haksız yere tutuklu. Bir insanın barış istediği için bir gün bile içerde kalması adil değil.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor