Tütün içenlere kötü haber: Sigara kağıdına bandrol geldi. Zam yolda

Ardı ardına gelen zamların birlikte tütünün sarıldığı makaron adlı kağıda da bandrol zorunluluğunu getirildi. Bandrol kaynaklı KDV nedeniyle tütün kağıdına zam bekleniyor.

Ardı ardına gelen zamların birlikte tütünün sarıldığı makaron adlı kağıda da bandrol zorunluluğunu getirildi. Bandrol kaynaklı KDV nedeniyle tütün kağıdına zam bekleniyor.

SİGARA VE TÜTÜN ÜRÜNLERİNDE ÖTV DÜZENLEMESİ

Sigara fiyatlarına yapılan ardı ardına gelen zamlar sonrasında sarma sigaraya olan talebin artması, kıyılmış tütünden sonra tütünün sarıldığı makaron adlı kağıda da bandrol zorunluluğunu beraberinde getirdi. Vergi kayıplarını azaltmak amacıyla nargile ve sarmalık kıyılmış tütünde 2024 Haziran’ından itibaren küçük gramaj uygulamasına geçileceği açıklanmıştı. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) listesinde yapılan değişiklikle, makaron da tütün mamulleri ve alkollü içkiler gibi bandrol uygulamasına dahil edildi.

MAKARON ÜRÜNLERİNDE BANDROL ZORUNLULUĞU

,Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir İdaresi Başkanlığı tebliği ile makaron ürünleri, vergi güvenliğini sağlamak amacıyla tütün mamulleri ve alkollü içkiler için getirilen bandrollü ürün seyretme sistemi ve bandrol uygulamasına dahil edildi. Tebliğ, 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girdi ve bandrol taşımayan makaron ürünleri için özel etiketi veya işareti olmayan ÖTV'ye tabi malların tespitinde uygulanan tarhiyat ve vergi cezalarının uygulanabileceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Ölmek bile parayla: Boş mezar ücretleri dudak uçuklattı!
Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor yeni uygulama bakın nasıl oluyor?
Türkiye'de Sıfır Araba Hayali Ucuzladı! Mayıs Ayında En Uygun Fiyatlı Modeller ve Güncel Liste
Türk devi ve Volkswagen'in ortak olduğu firma Türkiye'ye dev fabrika açıyor!
450 Milyon Dolarlık Tesis Kapanabilir!