Tuvalet çukuru kazarken bakın ne buldu

Kozan'a bağlı Hamamköyü mahallesinde yaşayan üç çocuk babası Serkan Biçer, evinin arkasındaki alanda tuvalet çukuru açarken yaklaşık 1 metre derinlikte renkli taşlara rastladı. Jandarmaya haber verilmesinin ardından olay yerine...

Kozan'a bağlı Hamamköyü mahallesinde yaşayan üç çocuk babası Serkan Biçer, evinin arkasındaki alanda tuvalet çukuru açarken yaklaşık 1 metre derinlikte renkli taşlara rastladı. Jandarmaya haber verilmesinin ardından olay yerine Adana Müzeler Müdürlüğü'nden arkeologlar geldi ve inceleme yaptılar. Mozaiklerin Roma dönemine ait olabileceği, alanın 1600 yıllık bir geçmişe sahip olduğu belirtildi.

Bunun üzerine jandarma, kalıntıların bulunduğu alanın çevresine kamera sistemi yerleştirerek koruma altına aldı. Bölgede kazı yapılması kararı alındığı belirten ev sahibi Serkan Biçer, "Tapulu arsamıza tuvalet çukuru kazmak istedim. Kazarken, bazı renkli taşlara rastladım. Kazdıkça daha farklı desenler ortaya çıkmaya başladı. Bunların tarihi değerinin olduğunu söyleyerek jandarmaya haber verdik. Gelen görevliler önümüzdeki günlerde burada yaklaşık bir dönüm arazi üzerinde kazı çalışmasının yapılacağını ve bu kazıdan sonra daha net bir bilgi elde edileceğini söyledi" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kızılcık Şerbeti'nin Yapımcısı Müjdat Gezen'e Olay Sözler İle Çıkıştı!
Alina Boz Hamile Mi? Alina Boz Bu Yüzden Mi Evlendi?
AKP’de yeni anayasa çatlağı oluşuyor!
Sarsıntı paniğe sebep oldu: ''6 Şubat'taki deprem gibiydi''
6 Şubat depremleriyle ilgili BTK'nın yetersiz yanıtına mahkemeden iptal kararı: İşte detaylar!