TÜVTÜRK Araç Muayenesinde Yeni Sistem: Ödemelere Komisyon Düzenlemesi

Ulaştırma Bakanlığı, araç muayenelerinde kredi kartı kullanımına bağlı olarak alınan komisyon ücretlerinin ortadan kaldırılması amacıyla bir çalışma başlattı. Bu adım, araç sahiplerinin muayene ödemelerinde karşılaştığı ek maliyetleri azaltmayı hedefliyor.

ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARINDA KREDI KARTI KOMISYONLARINA YENI DÜZENLEME

Araç muayene istasyonlarında kredi veya banka kartıyla yapılan ödemelerde alınan komisyon ücretleri üzerindeki süregelen tartışmaların ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yeni ihale dönemi itibarıyla bu komisyon maliyetlerinin hizmet alan kişilere yansıtılmaması için gerekli adımları atacaklarını duyurdu.

TBMM GÜNDEMINE TAŞINDI

Son günlerde, Tüketici Hakem Heyeti bir vatandaşın şikayeti üzerine 1.130 lira muayene tutarının yanı sıra 128 lira komisyon alınmasını ‘ayıplı hizmet’ olarak değerlendirip bu ücretin iadesine karar vermişti. Muayene ücretlerinden komisyon alınması meselesi ise TBMM gündemine taşındı.

Bakanlık, milletvekillerinin konuyla ilgili soru önergelerine verdiği yanıtta, kredi kartı kullanım taleplerinin artması üzerine ilgili kurumlarla yapılan görüşmeler sonucunda, banka veya kredi kartı ile ödenen muayene ücretlerinde oluşan komisyon maliyetlerinin hizmet alan kişilere yansıtılmamasının bir sorun teşkil etmediği konusunda ortak bir görüşe varıldığını belirtti.

Bakanlığın cevabında, "Araç muayenelerinde banka kartı veya kredi kartı kullanımı araç sahiplerinin tercihine bırakılmaktadır. Yeni ihale döneminde, araç muayene ücreti komisyon maliyetinin hizmetten yararlanana yansıtılmadan kredi kartı ile ödenmesine ilişkin çalışmalar devam etmektedir" denildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.